Kürt uygarlığının sunduğu zenginliklerden birisi de mutfak kültürüdür.Bu halk ilk yerleşim merkezlerini kurmakla kalmamış; Zağrosun yüceltilerinde ve Dicle ile Fırat'ın sulak yörelerinde tarımcılığa başlamış,mutfak araç- gereçlerini imal etmiş,yetiştirdigi evcil hayvanların etinden sütünden yararlanmasını bilmiş,ilk kez meyve sularından şurup ve şarap yapmış;değişik ot ve sebzelerden farklı yemekler yapmış ; çok çeşitli ilaçlar yapmışlardır.
Kitabın birinci bölümünde : tarihi bilgiler,ikinci bölümde : Kürt yemekleri,zengin çeşitleri ve tarifleri,üçüncü bölümde : Kürt mutfağı,yemekleri ile ilgili sözlük, Kürt Atasözleri ve bilmecelere yer verilmiştir.
Kitap, Kürtler'in yemek kültürü ile ilgili yayımlanmış ilk yemek kitabı olma özelliğini taşıyor.
Kürt Mutfak Kültürü ve Kürt Yemekleri
Re: Kürt Mutfak Kültürü ve Kürt Yemekleri
o kadar ilgilendiğim halde böyle 1 kitap çıktığını ilk defa görüyorum
teşekkürler Siyabend
teşekkürler Siyabend