Toros Çorbası

Yemek Tarifleri,Yöresel Yemekler
Cevapla
bukett
Yarbay
Yarbay
Mesajlar:4370
Kayıt:28 Oca 2008 19:00
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Kadın
Burç:Boğa
Takım:Fenerbahçe
Toros Çorbası

Mesaj gönderen bukett » 03 Eki 2009 23:51

Toros Çorbası
8 kişilik

Malzeme:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı köftelik bulgur
1 adet soğan
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
3 adet et bulyon
2 litre su
150 gram nohut
75 gram tereyağ

Terbiye İçin
1 su bardağı mutfak un
1 su bardağı yoğurt
1/2 adet limon

Resim

Tarifi
Nohudu bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp yumuşayıncaya kadar kaynatıp tekrar suyunu süzdürün. İrmik ile bulguru çukur bir kapta harmanlayın. Soğanı soyup rendeleyin. Yumurta aklarıyla birlikte bulgurlu karışıma ilave edin. Tuz, karabiber ve çok az da su ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Elde ettiğiniz karışımdan nohut büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzun içinde yuvarlayın. Suyu geniş bir tencereye alın, içine et bulyonları ilave edip kaynayınca bulgurlu topları içine atarak haşlayın. Nohutları ekleyip 5 dakika daha haşlayın. Terbiyesi için un, yoğurt ve yarım limonun suyunu bir kapta çırpın. Kaynamakta olan çorba suyundan çok az ekleyip ılıtın. Tencereye ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ocaktan alın. Tereyağı tavada eritip kırmızıbiberi ekleyin. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Hazırladığınız kırmızıbiberli tereyağı üzerine gezdirerek dökün. Sıcak servis yapın.


ZAGROS
Moderator
Moderator
Mesajlar:9466
Kayıt:28 Şub 2007 22:02
Ruh Hali:Huzurlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Koç
Takım:Fenerbahçe

Re: Toros Çorbası

Mesaj gönderen ZAGROS » 04 Şub 2010 13:02

nefis yapımıda kolay görünüyor
Cevapla

“Yemek Odası” sayfasına dön