Dumpling With Cream "Krem ve Tarçınlı Buharda Toplar"

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Dumpling With Cream "Krem ve Tarçınlı Buharda Toplar"

Mesaj gönderen Siyabend » 03 Şub 2009 22:51

Dumpling with cream "Krem ve Tarçınlı Buharda Toplar"

hazırlama: 15 dakika
pişirme: 10-12 dakika (takip ederek)

1/2 kg. un
250 gr. tereyağı
4 yumurta
1/2 litre krem
1,5 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı su
tarçın
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz

Derin bir tencerenin yarısına kadar su doldurun, içine 40 gr. tereyağı atın ve kaynamaya bırakın.

Derin bir kaba unu koyun, üzerine kabartma tozunu, 1 çorba kaşığı toz şekeri ve tuzu ekleyin, bir karıştırıp sıvıyağı koyun. Yumurtaları bütün olarak üstüne kırın ve birlikte bir tel çırpıcı ile çırpın. Suyunu ilave edin ve yine karıştırın. Hafif koyu, akıcı bir hamur elde edeceksiniz. Bu hamuru bir çorba kaşığı ile tepeleme olarak alın ve kaynayan yağlı suya kaşık kaşık atın. Tencerenin kapağını kapatarak Dumpling'ler kocaman toplar haline gelinceye kadar pişmeye bırakın. Bu arada, tatlının servis kabını hazırlayın. Bunun için derin bir servis kabının dibine, şekerin yarısını koyun, kaşıkla yayın. Üzerine bol tarçın serpin. Kalan tereyağını ceviz büyüklüğünde parçalar halinde bu tarçınlı şekerin üzerine top top koyun ve yine bol miktarda tarçın serpin. Bu arada Dumpling'leriniz kocaman toplar haline gelerek pişmiştir. Tencerenin kapağını açın, bu biraz şekli bozuk toplan sıcak sıcak bozmadan kevgirle suyunu süzerek çıkarın ve servis kabındaki tereyağı, şeker ve tarçın karışımının üzerine koyun. Sıcak topların üzerine yine bol miktarda önce tarçın, sonra toz şeker serpin. Üzerine bol krem dökün, kremin üzerine yine tarçın serperek sıcak olarak servis yapın.

Toz şekeri ve tarçını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.


Cevapla

“Güney Afrika Mutfağı” sayfasına dön