Ekmek Salatası

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Ekmek Salatası

Mesaj gönderen Siyabend » 03 Şub 2009 22:30

Ekmek Salatası

hazırlama: 15 dakika

1 adet bayat ekmek (6-8 orta boy dilim)
2 çorba kaşığı harissa
1 kırmızı şalgam turşusu
1 havuç turşusu
2 kahve fincanı sirke
1,5 su bardağı su
8 yeşil zeytin
8 siyah zeytin
3/4 su bardağı zeytinyağı veya sıvıyağ

Bayat bir ekmeği 2 cm. kalınlıkta düzgün olarak dilimleyin. Yumurtaları haşlayıp soğumaya bırakın. Kırmızı şalgam ve havuç turşularını küçük küçük kesin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın ve ikiye bölün. Hepsini bir kenara bırakın. Derin bir kapta, Harissa'yı, sirkeyi, suyu ve zeytinyağını karıştırın ve bir çatalla çırparak homojen hale getirin. Dilimlediğiniz ekmekleri bu hazırladığınız sıvıya batırın ve fazlasının sızması için bir süzgece koyun.

Daha sonra bir servis tabağına ekmekleri koyun, üzerlerine küçük küçük kestiğiniz kırmızı pancar turşusunu, havuç turşusunu ve çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri dizin. Haşlanmış yumurtaları salatanın üzerine rendeleyin, özellikle yaz aylarında, öğle yemeğinde tek yemek olarak servis yapın.


Cevapla

“Tunus Mutfağı” sayfasına dön