Kaab elghzal "Ceylan Boynuzu"
hazırlama: 30 dakika
dinlenme: 15 dakika
pişirme: 15 dakika
hamur için:
300 gr. un
1 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı portakal çiçeği esansı
125 ml. soğuk su
iç için:
350 gr. badem
100 gr. pudra şekeri
1 çorba kaşığı portakal çiçeği esansı
1 yumurta beyazı
2 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1/2 tatlı kaşığı toz tarçın
1/4 tatlı kaşığı badem esansı
üstü için:
1/2 su bardağı portakal çiçeği esansı
100 gr. pudra şekeri
Unu pudra şekeri, portakal çiçeği esansı, erimiş tereyağı ve bir yumurta sarısı ile karıştırın. İçine soğuk suyun yarısını ekleyip yoğurun. Eğer hamur yeteri kadar yumuşak ve homojen değilse yavaş yavaş kalan sudan ilave edin. Hamur elastiki bir hale gelinceye kadar yoğurun, ikiye bölün ve üzerini kapatarak 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Küçük bir tencerede suyu kaynatın, bademleri içine atın, bir dakika kaynatarak soğuk sudan geçirip süzün. Baş ve işaret parmağınız arasında hafifçe ovarak, bademlerin ince kabuklarını çıkarın. Daha sonra bir miksere koyarak un haline gelinceye kadar çekin. Üzerine pudra şekerini, portakal çiçeği esansını, tereyağını, tarçını, badem esansını ve yumurta beyazını ekleyerek hep birlikte, yapışkan bir hamur haline gelinceye kadar mikserde tekrar çekin.
Karışımınız hazır olunca mikseri boşaltın, 1,5 çorba kaşığı silme olacak şekilde badem hamurundan alarak, elinizle yuvarlak toplar yapın. Daha sonra bu toplara küçük, 5-6 cm. uzunluğunda 2 cm. genişliğinde hafif yarım ay şekli verin.
Bu şekil aynı zamanda "ceylan boynuzu" şeklidir.
Bademler hazır olunca, hamurun yansını 30 cm. x 45 cm. büyüklüğünde, 2-3 mm. kalınlığında açın. Üzerine şekil verdiğiniz badem hamurlarını, aralarında badem hamurunun üzerini kapatacak kadar boşluk bırakarak koyun. Daha sonra yuvarlak olarak bıçakla keserek, hamuru badem ezmesi içinde kalacak şekilde kapatın. Kapatırken yanm ay şeklinde olmasına dikkat edin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisini yağlayın, Ceylan Boynuzlarını dizin ve 15 dakika kadar, 160-180 derecede önceden kızdırdığınız fırında pişirin. Ceylan Boynuzları çok fazla kızarmamalı hafif pembeleşmeli.
Portakal çiçeği esansını derin bir kaba koyun, pudra şekerini de bir diğerine. Fırından çıkarınca kurabiyelerinizi, önce portakal çiçeği esansına hatırın, sonra pudra şekerine bulayın. Daha sonra bir ızgara telinde kuruyuncaya ve soğuyuncaya kadar bekletin. Yanında nane çayı ile servis yapın.
- Forum ana sayfa GENEL Yaşam Yemek Odası Dünya Mutfakları Afrika Mutfağı Fas Mutfağı
- Ara
-
- Zaman: 21 May 2024 15:47
- Tüm zamanlar UTC+03:00
Kaab Elghzal "Ceylan Boynuzu"
Cevapla
1 mesaj
•1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
Geçiş yap
- GENEL
- ↳ Güncel Konular
- ↳ Özgür Düşünce & Felsefe
- ↳ Felsefi Görüşler
- ↳ Filozoflar
- ↳ Gündem & Haberler
- ↳ Serbest Kürsü
- ↳ Köşe Yazıları
- ↳ Röportajlar
- ↳ Bilim ve Teknoloji
- ↳ Maden ve Elementler
- ↳ Araştırma Sonuçları
- ↳ Uzay Araştırmaları
- ↳ İcatlar ve Keşifler
- ↳ Kuram ve Teoriler
- ↳ Evren ve Dünya
- ↳ Bilim Adamları
- ↳ Genetik
- ↳ Doğa
- ↳ Bilelim-Öğrenelim
- ↳ Garip Mevzular
- ↳ Kültür Sanat
- ↳ Edebiyat
- ↳ Şair ve Yazarlar
- ↳ Akımlar
- ↳ Hikayeler
- ↳ Kitaplık
- ↳ Şiir Bahçesi
- ↳ Manidar Sözler
- ↳ Sinema-Tv-Dizi
- ↳ Biyografi
- ↳ Şarkı Sözleri
- ↳ Hayat Bilgisi
- ↳ Beden Dili
- ↳ Fizyognomi
- ↳ Feng Shui
- ↳ Evde Feng Shui
- ↳ Pusula Ekolü
- ↳ Form Ekolü
- ↳ Tablolar
- ↳ Psikoloji
- ↳ Hafıza Geliştirme
- ↳ Kavramlar
- ↳ Modeller
- ↳ Psikolojik Sorunlar
- ↳ Renklerin Etkileri
- ↳ Teoriler
- ↳ Yaklaşımlar
- ↳ Ufoloji
- ↳ İsimler
- ↳ Erkek İsimleri
- ↳ Kız İsimleri
- ↳ Tarih
- ↳ Tarihte Bugün
- ↳ Ocak
- ↳ Şubat
- ↳ Mart
- ↳ Nisan
- ↳ Mayıs
- ↳ Haziran
- ↳ Temmuz
- ↳ Ağustos
- ↳ Eylül
- ↳ Ekim
- ↳ Kasım
- ↳ Aralık
- ↳ Tarihteki İlginç Olaylar
- ↳ Tarihe Geçen Kadınlar
- ↳ Tarihi Gizemler
- ↳ Tarihi Eserler
- ↳ Ülkeler Tarihi
- ↳ Suikastler Tarihi
- ↳ Dünya Tarihinde İlkler
- ↳ Video & Resim
- ↳ İslam ve İnsan
- ↳ Video
- ↳ Yaşam
- ↳ Anketler & Testler
- ↳ Fotoğraf Galerisi
- ↳ Hayvanlar Alemi
- ↳ Resim Galerisi
- ↳ Sağlıklı Yaşam
- ↳ Tıp Sözlüğü
- ↳ Yemek Odası
- ↳ Dünya Mutfakları
- ↳ Osmanlı Saray Mutfağı
- ↳ Amerikan Mutfağı
- ↳ Arjantin Mutfağı
- ↳ Venezuela Mutfağı
- ↳ Meksika Mutfağı
- ↳ Brezilya Mutfağı
- ↳ Afrika Mutfağı
- ↳ Tunus Mutfağı
- ↳ Mısır Mutfağı
- ↳ Fas Mutfağı
- ↳ Güney Afrika Mutfağı
- ↳ Cezayir Mutfağı
- ↳ Avrupa Mutfağı
- ↳ Fransız Mutfağı
- ↳ Yunan Mutfağı
- ↳ Rus Mutfağı
- ↳ Polonya Mutfağı
- ↳ İtalyan Mutfağı
- ↳ Avusturya Mutfağı
- ↳ İspanyol Mutfağı
- ↳ İsveç Mutfağı
- ↳ Hırvat Mutfağı
- ↳ Macar Mutfağı
- ↳ Asya Mutfağı
- ↳ Pakistan Mutfağı
- ↳ Hint Mutfağı
- ↳ Kuveyt Mutfağı
- ↳ Kore Mutfağı
- ↳ İsrail Mutfağı
- ↳ Filipin Mutfağı
- ↳ Afgan Mutfağı
- ↳ Endonezya Mutfağı
- ↳ Çin Mutfağı
- ↳ Tai (Tayland) Mutfağı
- ↳ Japon Mutfağı
- ↳ Türkmen Mutfağı
- ↳ Lübnan Mutfağı
- ↳ Kürt Mutfağı
- ↳ Spor Meydanı
- ↳ Aşk u Meşk
- ↳ Erkekler & Kadınlar
- ↳ Butik Oteller Rehberi
- ↳ Boutique & Small Hotels
- ↳ Spa Hotels
- ↳ Astroloji
- ↳ Burçlar Arası Uyum
- ↳ Türkiye Otelleri
- LIFE
- ↳ Kaynaşma Mekanı
- ↳ Forum Oyunları
- ↳ Tuğçe Baran Düşmanları
- ↳ Muhabbet & Tanışma Faslı
- ↳ Komedi Bölgesi
- ↳ Kaçıkların Mekanı
- ↳ Komik Resimler
- ↳ Flash Oyunlar
- ↳ Animasyonlar
- ↳ Karikatür
- ↳ Video
- ↳ Komik Videolar
- ↳ İlginç Videolar
- ↳ Spor Videoları
- ↳ Seyahat Videoları
- ↳ Medical Videos
- ↳ Gesundheit Videos
- ↳ Video Klip
- ↳ Arapça Video Klip
- ↳ Yabancı Video Klip
- ↳ Kürtçe Video Klip
- ↳ Türkçe Video Klip
- FORUM
- ↳ Yönetim