Solyanka Çorbası

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Solyanka Çorbası

Mesaj gönderen Siyabend » 08 Şub 2009 20:13

Solyanka Çorbası

hazırlama; 20 dakika
pişirme; 10 dakika

1 adet haşlanmış sosis
50 gr. haşlanmış dana eti
1 dilim jambon veya dana jambonu
2 adet küçük salatalık turşusu
1 küçük baş soğan
1 limonun suyu
birkaç adet yeşil veya siyah zeytin
1 çorba kaşığı mayonez veya krem
1 adet etsu tablet
1 litre su
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 adet defne yaprağı
1/2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
sıvıyağ
karabiber
tuz

Verilen malzemeleri ince ince kıyın. İnce doğranmış soğanları sıvıyağda altın rengi alıncaya kadar kavurun Tencerede kaynattığınız suya bir adet etsu tableti ezerek atın ve karıştırın. Kaynayan et suyuna önce kavrulmuş soğanı ve salatalık turşularını atın. Bir taşım kaynatıp, kıyılmış eti, sosisi ve jambonu ekleyin, 5 dakika kadar kaynamaya bırakın. En son olarak, toz kırmızı biber, karabiber, tuz ve defne yaprağını ilave edip 2-3 dakika daha kaynatın. Çorbanız pişince suyunu ve doğranmış zeytinleri ekleyin. Çorbayı servis tabağına aldıktan sonra, üzerine bir kaşık mayonez ilave edin, kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın. Dilerseniz mayonez yerine krem de kullanabilirsiniz.


Cevapla

“Rus Mutfağı” sayfasına dön