Çoban Güveci

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Çoban Güveci

Mesaj gönderen Siyabend » 14 Şub 2009 12:58

Çoban Güveci

hazırlama: 15 dakika
pişirme: 1 saat

1 kg. kuşbaşı dana eti
2 baş soğan
3 çorba kaşığı un
1 yumurta
3/4 su bardağı sıcak su
1 kadeh beyaz şarap
1 su bardağı konserve domates suyu
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı Vegeta veya kuru sebze tozu
2 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
bir tutam tuz
4 çorba kaşığı sıvıyağ

Derin bir kapta unu, bir tutam tuz ve yumurta ile karıştırın, bir tatlı kaşığı Vegeta ilave edin, tekrar karıştırarak kıvamlı bir hamur haline getirin.

Soğanları temizleyip ince ince kıyın. Sarımsakları soyun döverek bir kenara bırakın. 4 çorba kaşığı sıvıyağı tencereye koyun, üzerine soğanları atın bir karıştırıp içine etleri ilave edin. Hep birlikte karıştırarak hemen acı ve tatlı kırmızı biberleri, 2 defne yaprağını, tuzu, 1 tatlı kaşığı Vegeta'yı ve karabiberi ilave edin. Karıştırarak etler altınımsı kahverengi oluncaya kadar kavurun. Dövülmüş sarımsakları kavrulmuş etlerin üstüne atın ve 1 su bardağı domates suyunu, beyaz şarabı ve sıcak suyu ekleyin. Etler yumuşayıncaya kadar 1 saat pişirin.

Etlerin piştiğini kontrol ettikten sonra, hazırladığınız hamurdan kaşığın burnu ile serçe parmağın yarısı kadar lokmalar alarak pişen etin suyuna atın. Tekrar, hamurlar pişip hemen hemen iki misli oluncaya kadar 5-6 dakika daha kaynatın ve tencereyi ateşten alın. "Dumpling" leriniz pişince makarna gibi olur ve yemeğinize çok lezzet verir.

Daha sonra geniş bir servis kabına alarak sıcak olarak servis yapın.


Cevapla

“Hırvat Mutfağı” sayfasına dön