Mahhan Murgi “Tereyağlı Tavuk”

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Mahhan Murgi “Tereyağlı Tavuk”

Mesaj gönderen Siyabend » 17 Şub 2009 11:49

Mahhan murgi “Tereyağlı Tavuk”

hazırlama: 30 dakika
marinad: 4 saat
pişirme; 30 dakika

1 kg. kemiksiz tavuk budu
2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz

marinad için:
250 gr. yoğurt
1 baş soğan
2 iri diş sarımsak
3 cm. taze zencefil veya
2 tatlı kaşığı toz zencefil
2 tatlı kaşığı garam masala
2 tatlı kaşığı sarı yemek boyası
1 tatlı kaşığı kırmızı yemek boyası

sos için:
1 su bardağı domates püresi
1 su bardağı su
2 cm. taze zencefil veya
1 tatlı kaşığı toz zencefil
25 cl. krem
1 tatlı kaşığı garam masala
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 tatlı kaşığı toz acı
kırmızı biber
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
100 gr. tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Tavukları 2 cm. genişliğinde kesip üzerlerine limon suyunu gezdirin. Daha sonra tuz serpin ve bir kenara bırakın.

Zencefili rendeleyin. Sarımsakları dövün. Soğanı soyup ince ince kıyın. Yoğurdu bir miksere koyun. Üzerine soğanları, sarımsakları, zencefili, garam masalayı ilave edin ve püre haline gelinceye kadar çekin. Kırmızı ve sarı yemek boyasını derin ve büyük bir kapta karıştırıp içine tavuk etlerini atın. Kaşıkla iyice karıştırarak etleri boyaya bulayın. Mikserde çektiğiniz yoğurt karışımını tavuk etlerinin üzerine döküp hepsini tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Üzerini bir kapakla kapatıp buzdolabında 4 saat dinlenmeye bırakın.

4 saat sonra tavukları marinad sosundan bir süzgece çıkarın ve 5 dakika kadar marinad sosun fazlasının akması için bekletin. Daha sonra mümkünse seramik bir fırın kabına etleri koyun ve önceden 170 derecede kızdırılmış sıcak fırında 15 dakika pişirin. Eller yumuşayıp pişince tekrar suyunu süzerek bir tabağa alın ve üzerini alüminyum kağıtla örterek sıcak tutun.

Domates püresini suyla karıştırın. İçine zencefili, kremi, garam masalayı, şekeri, acı kırmızı biberi, limon suyunu, kimyonu ilave edip iyice karıştırın. Tereyağını bir tencerede eritin. Kızınca içine domates karışımını atın, 5 dakika kadar kaynatıp ateşi kısın. Hazırladığınız sosun içine, sıcak tuttuğunuz pişmiş tavuk etlerini atın. Sosa iyice bulansın diye yavaşça karıştırın, 4 dakika daha kısık ateşte birlikte pişirin. Makhan Murgi'yi bir servis kabına alarak yanında haşlanmış pirinçle çok sıcak olarak servis yapın.


Cevapla

“Hint Mutfağı” sayfasına dön