Dukkous Al-Tamat

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Dukkous Al-Tamat

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 14:59

Dukkous al-tamat

Hazırlama: 10 dakika
Pişirme: 20 dakika

6 domates
1 limonun suyu
25 gr. Tereyağı
4 diş sarımsak
1,5 tatlı kaşığı baharat
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
karabiber
tuz

Dukkous al-tamat için; önce domateslerin kabuklarını soyup derin bir kaba koyun. Karabiber, sarmısak, tuz, limon suyu, baharat ve bir su bardağı su ekleyin. İki çatal yardımı ile domatesleri ezin. Üzerine tereyağı ve sıvıyağ ilave edip hafif ateşte 20 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak Mutabbak ile servis vapın.


Cevapla

“Kuveyt Mutfağı” sayfasına dön