Off Sum-Sum “Susamlı Kızarmış Tavuk”

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Off Sum-Sum “Susamlı Kızarmış Tavuk”

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 15:09

Off sum-sum “Susamlı Kızarmış Tavuk”

hazırlama: 10 dakika
dinlenme: 30 dakika
pişirme: 25 dakika

6 tavuk göğsü filetosu
75 gr. Susam (5 çorba kaşığı)
½ su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
2 yumurta
3 çorba kaşığı su
sıvıyağ
karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Derin bir kaba susamı un, kırmızı biber, ile karıştırın. Tavuk filetolarını susamlı una bulayın ve silkeleyerek fazlasını atın. Yumurtaları su ile hafifçe çırpın. Susamlı una bulanmış tavuk filetolarını içine batınp, tekrar su kaba koyarak ya dinlendirin. Fırını 160-180 derecede kızdırın.

Tavaya bir parmak derinliğinde sıvıyağ koyun. Biraz kızınca içine tavuk filetolarını atıp, etler altınımsı kahverengi bir renk alıncaya kadar, iki taraflarını da 2'şer dakika kızartın. Daha sonra kızarmış tavuk filetolarını fırın tepsisine sıralayarak 25 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak yanında bol yeşil salata ile servis yapın.


Cevapla

“İsrail Mutfağı” sayfasına dön