Korma "Et Sosu"

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Korma "Et Sosu"

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 15:49

Korma "Et Sosu"

hazırlama; 15 dakika
pişirme: 1,5-2 saat

750 gr. kemiksiz parça kuzu eti
1 büyük baş soğan
2 iri diş sarımsak
1,5 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber
1/4 su bardağı sarı bezelye
1 tatlı kaşığı kimyon
1 demet taze kişniş
50 gr. tereyağı
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Karabiber
tuz

Soğanı ve sarımsakları temizleyip ince ince kıyın. Taze kişnişi yıkayıp doğrayın. Tavada sıvıyağı ve tereyağını kızdırın, içine soğanı atın ve orta ateşte altınımsı kahverengi oluncaya kadar kavurun. Ateşi yükseltin ve içine sarımsakları atın. hemen karıştırıp etleri üzerine ilave edin ve etler kızarıncaya kadar kavurun. Eğer et suyunu bırakırsa, etin suyu buharlaşıncaya kadar kavurmaya devam edin. Sıcak suyu, kimyonu, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi ve yıkanmış bezelyeleri yemeğe ilave edin. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapalın, ateşi kısın ve et yumuşayıncaya kadar 1-1,5 saat pişmeye bırakın. Etin pişme süresi etin cinsine göre değişir. Yemek piştiği zaman taze kişnişi ekleyin ve 10 dakika daha pişirin.

Sade pilavı büyük bir servis tabağına koyun, üzerine birkaç kaşık, etin sosundan gezdirin ve eti ayrı bir servis kabında pilavla servis yapın.

Dilerseniz sarı bezelye yerine konserve nohut da kullanabilirsiniz. Eğer konserve nohut kullanıyorsanız, nohutu soğuk suyla iyice yıkayıp, yemeğe pişmesinden 45 dakika önce ilave edin.


Cevapla

“Afgan Mutfağı” sayfasına dön