Buharda Balık

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Buharda Balık

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 16:12

Buharda Balık

hazırlama: 25 dakika
pişirme: 15-20 dakika

1 adet iri levrek
2 tatlı kaşığı baharat rakısı
1 kutu bambu konservesi veya haşlanmış patates
5-6 adet siyah çin mantarı veya normal mantar
sıvıyağ
weijing (çin tuzu)
tuz

İri bir levreği balıkçınıza temizletip sırt kılçığını balığın derisini zedelemeden balığın başı kalacak şekilde çıkarttırın. Balığın bütün olarak çıkan kılçığını üçe bölün.

Büyük bir servis tabağına balığı sırtı üstte kalacak şekilde filetolarım açarak yayın. Üzerine çin baharat rakısından biraz serpin. Baharat rakısı yerine beyaz şarap da kullanabilirsiniz. Çin tuzunu ve tuzu serpin. Bambuların konserve suyunu süzün. (Veya biraz diri olarak haşladığınız patateslerin kabuklarını soyun.) Dilim dilim kesin. Mantarları yıkayın, dilimleyin, bir bambu dilimi, bir mantar dilimi olarak balığın üzerine sıralayın. Üzerine bir parça sıvıyağ gezdirin.

Derin bir tencerede suyu, ayırdığınız balık kılçıkları ile kaynatın. Dibine bir küçük altı düz tencereyi ters olarak koyun. Kaynayan su ters çevrilmiş tencerenin yarısında kalsın. Üzerine balığı tabakla birlikte yerleştirin, tencerenin kapağını kapatın ve balığın buharda pişmesini takip ederek 15-20 dakika kadar pişirin. Yanında haşlanmış pirinç ile sıcak sıcak servis yapın.


Cevapla

“Çin Mutfağı” sayfasına dön