Tatlı ve Ekşi Sincap Balığı
hazırlama: 35 dakika
pişirme: 15 dakika
1 levrek
1/4 su bardağı beyaz sirke veya normal sirke
weijing (çin tuzu)
un
tuz
kızartmak için sıvıyağ
tatlı ve ekşi sos için:
2 çorba kaşığı domates salçası veya 4 çorba kaşığı ketçap
2 çorba kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı beyaz sirke veya normal sirke
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı çin alkolü
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı weijing (çin tuzu)
tuz
iri bir levreği temizleyin. Başını kesip bir tarafa bırakın. Sonra sırtından bıçakla uzunlamasına ikiye ayırın. Yalnız kuyruk kısmından ayırmayın. Balığın sırtındaki büyük kılçığı elinize batmasın diye üstten bir bezle tutarak bıçakla dikkatlice keserek çıkartın. Balığın filetosunun kenarlarındaki ince kılçıkları da yine bıçakla çıkartarak temizleyin.
Daha sonra filetoları enine olarak bıçakla, balığın derisini kesmeden hemen hemen 1,5 cm. kadar yarar gibi kesin. Daha sonra da başından kuyruğuna doğru yine 1,5 cm. aralıklarla bir o kadar derinlikte kesin. Balığı suyla yıkayın. Balık hazırlandığı zaman, kuyruk kısmından filetoları birbirinden ayrılmamış ve etler balığın derisinin üzerinde küçük küpler halinde bölünmüş bir görünümde olmalıdır. Balığı geniş bir tabağa koyun. Üzerine iki tarafına da gelecek şekilde tuz, beyaz sirke ve çin tuzu ekleyin. Balığın başını da tuzlayın ve sirkeleyin.
Geniş bir tabağa bol miktarda un koyun. Balığı iyice una bulayın. Una bularken balığın etinin aralarını parmaklarınızla açarak iyice unlanmasını sağlayın. Tavada bol sıvıyağı kızdırın, balığı içine yavaş yavaş koyun ve pembeleşinceye kadar kızartıp bir tabağa alın.
Balığın başını da kızartın, yine bir tabağa alın.
Oval bir servis tabağının kenarlarını salatalık ve süs domatesi dilimleri ile süsleyin. Balığın başını, solungaçlarını hafifçe açarak servis tabağının bir ucuna koyun. Kızarmış balığı da yayarak tabağa yerleştirin.
Tatlı ve ekşi sos için; sıvıyağı tavada kızdırın. İçine domates salçasını veya ketçabı ekleyin. Biraz karıştırıp ezdikten sonra bir kepçe su koyun. Şekerim ve tuzunu ekleyin. Biraz karıştırarak kaynatın ve beyaz sirkeyi, isterseniz çin alkolünü üzerine ilave edin. Mısır nişastasını bir parça su ile açın, kaynayan sosa yavaş yavaş ekleyin. Sos yoğun ama akıcı bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Gerekirse biraz daha su veya suda açılmış mısır nişastası ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız tatlı ve ekşi sosu kepçeyle sıcak sıcak kızarmış balığın üstüne dökün.
Sıcak olarak haşlanmış pirinç ile servis yapın.
- Forum ana sayfa GENEL Yaşam Yemek Odası Dünya Mutfakları Asya Mutfağı Çin Mutfağı
- Ara
-
- Zaman: 21 May 2024 18:52
- Tüm zamanlar UTC+03:00
Tatlı ve Ekşi Sincap Balığı
Cevapla
1 mesaj
•1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
Geçiş yap
- GENEL
- ↳ Güncel Konular
- ↳ Özgür Düşünce & Felsefe
- ↳ Felsefi Görüşler
- ↳ Filozoflar
- ↳ Gündem & Haberler
- ↳ Serbest Kürsü
- ↳ Köşe Yazıları
- ↳ Röportajlar
- ↳ Bilim ve Teknoloji
- ↳ Maden ve Elementler
- ↳ Araştırma Sonuçları
- ↳ Uzay Araştırmaları
- ↳ İcatlar ve Keşifler
- ↳ Kuram ve Teoriler
- ↳ Evren ve Dünya
- ↳ Bilim Adamları
- ↳ Genetik
- ↳ Doğa
- ↳ Bilelim-Öğrenelim
- ↳ Garip Mevzular
- ↳ Kültür Sanat
- ↳ Edebiyat
- ↳ Şair ve Yazarlar
- ↳ Akımlar
- ↳ Hikayeler
- ↳ Kitaplık
- ↳ Şiir Bahçesi
- ↳ Manidar Sözler
- ↳ Sinema-Tv-Dizi
- ↳ Biyografi
- ↳ Şarkı Sözleri
- ↳ Hayat Bilgisi
- ↳ Beden Dili
- ↳ Fizyognomi
- ↳ Feng Shui
- ↳ Evde Feng Shui
- ↳ Pusula Ekolü
- ↳ Form Ekolü
- ↳ Tablolar
- ↳ Psikoloji
- ↳ Hafıza Geliştirme
- ↳ Kavramlar
- ↳ Modeller
- ↳ Psikolojik Sorunlar
- ↳ Renklerin Etkileri
- ↳ Teoriler
- ↳ Yaklaşımlar
- ↳ Ufoloji
- ↳ İsimler
- ↳ Erkek İsimleri
- ↳ Kız İsimleri
- ↳ Tarih
- ↳ Tarihte Bugün
- ↳ Ocak
- ↳ Şubat
- ↳ Mart
- ↳ Nisan
- ↳ Mayıs
- ↳ Haziran
- ↳ Temmuz
- ↳ Ağustos
- ↳ Eylül
- ↳ Ekim
- ↳ Kasım
- ↳ Aralık
- ↳ Tarihteki İlginç Olaylar
- ↳ Tarihe Geçen Kadınlar
- ↳ Tarihi Gizemler
- ↳ Tarihi Eserler
- ↳ Ülkeler Tarihi
- ↳ Suikastler Tarihi
- ↳ Dünya Tarihinde İlkler
- ↳ Video & Resim
- ↳ İslam ve İnsan
- ↳ Video
- ↳ Yaşam
- ↳ Anketler & Testler
- ↳ Fotoğraf Galerisi
- ↳ Hayvanlar Alemi
- ↳ Resim Galerisi
- ↳ Sağlıklı Yaşam
- ↳ Tıp Sözlüğü
- ↳ Yemek Odası
- ↳ Dünya Mutfakları
- ↳ Osmanlı Saray Mutfağı
- ↳ Amerikan Mutfağı
- ↳ Arjantin Mutfağı
- ↳ Venezuela Mutfağı
- ↳ Meksika Mutfağı
- ↳ Brezilya Mutfağı
- ↳ Afrika Mutfağı
- ↳ Tunus Mutfağı
- ↳ Mısır Mutfağı
- ↳ Fas Mutfağı
- ↳ Güney Afrika Mutfağı
- ↳ Cezayir Mutfağı
- ↳ Avrupa Mutfağı
- ↳ Fransız Mutfağı
- ↳ Yunan Mutfağı
- ↳ Rus Mutfağı
- ↳ Polonya Mutfağı
- ↳ İtalyan Mutfağı
- ↳ Avusturya Mutfağı
- ↳ İspanyol Mutfağı
- ↳ İsveç Mutfağı
- ↳ Hırvat Mutfağı
- ↳ Macar Mutfağı
- ↳ Asya Mutfağı
- ↳ Pakistan Mutfağı
- ↳ Hint Mutfağı
- ↳ Kuveyt Mutfağı
- ↳ Kore Mutfağı
- ↳ İsrail Mutfağı
- ↳ Filipin Mutfağı
- ↳ Afgan Mutfağı
- ↳ Endonezya Mutfağı
- ↳ Çin Mutfağı
- ↳ Tai (Tayland) Mutfağı
- ↳ Japon Mutfağı
- ↳ Türkmen Mutfağı
- ↳ Lübnan Mutfağı
- ↳ Kürt Mutfağı
- ↳ Spor Meydanı
- ↳ Aşk u Meşk
- ↳ Erkekler & Kadınlar
- ↳ Butik Oteller Rehberi
- ↳ Boutique & Small Hotels
- ↳ Spa Hotels
- ↳ Astroloji
- ↳ Burçlar Arası Uyum
- ↳ Türkiye Otelleri
- LIFE
- ↳ Kaynaşma Mekanı
- ↳ Forum Oyunları
- ↳ Tuğçe Baran Düşmanları
- ↳ Muhabbet & Tanışma Faslı
- ↳ Komedi Bölgesi
- ↳ Kaçıkların Mekanı
- ↳ Komik Resimler
- ↳ Flash Oyunlar
- ↳ Animasyonlar
- ↳ Karikatür
- ↳ Video
- ↳ Komik Videolar
- ↳ İlginç Videolar
- ↳ Spor Videoları
- ↳ Seyahat Videoları
- ↳ Medical Videos
- ↳ Gesundheit Videos
- ↳ Video Klip
- ↳ Arapça Video Klip
- ↳ Yabancı Video Klip
- ↳ Kürtçe Video Klip
- ↳ Türkçe Video Klip
- FORUM
- ↳ Yönetim