Dil Balığı ve Krutonlu Karides

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Dil Balığı ve Krutonlu Karides

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 16:21

Dil Balığı ve Krutonlu Karides

hazırlama: 25 dakika
kurutma: 3 saat
pişirme: 8 dakika (toplam süre)

1 adet dil balığı
10 adet gri veya pembe jumbo karides
un
4 dilim beyaz tost ekmeği
3 yeşil sivri biber
2 yumurta
1 limon
sıvıyağ

Dil balığını temizleyin bol su ile yıkayın. Filetolarını ince dilimler halinde çıkarın. Filetoları çıkarırken kılçıklarını bütün olarak, üzerlerinde zar gibi et kalacak şekilde çıkartın. Bu işlemleri balıkçınıza da yaptırabilirsiniz.

Balıkların ortalarından çıkan bütün haldeki kılçıkları iki ucundan çöp şişlere geçirin. Kılçığın gövde kısmı "sol anahtarı" gibi bombeli kalsın. Bir kenara 3 saat kadar kurumaya bırakın.

3 saat sonra, hazırladığınız kılçığı, çok kızgın yağda kahverengi oluncaya kadar kızartın. Süs olarak kullanmak üzere saklayın.

Yemeği hazırlayacağınız zaman jumbo karideslerin etli kısımlarını üst kısmından bıçakla 1 cm.lik aralıklarla tamamen ayırmadan kesin. Yani karides kesildikten sonra bütün kalmalı, parçalara ayrılmamalı. Bıçağın yassı tarafı ile üzerlerine vurarak biraz yassıtın.

Küçük yeşil biberlerin sapları ile birlikte başlarını kesin bir kenara bırakın. Limonu dilimlere bölün.

Tost ekmeklerini küçük küpler halinde kesin. Derince bir tabağa koyun. Yumurtaların beyazını sarısından ayırın, beyazlarını bir çatalla biraz çırpın. Derin bir tavada sıvıyağı kızdırın. Karidesleri önce una, sonra yumurta beyazına daha sonra da küçük kesilmiş ekmeklere daldırın. Tavada iyice kızdırdığınız yağa atın ve 1-2 dakika ekmekler pembeleşinceye kadar kızartın. Bir tabağa alın.

Yine kızgın yağa biberleri atın, bir çevirip çıkartın.

İnce ince ve uzun olarak dilimlenmiş dil balığı filetolarını una bulayın. Filetoları kızgın yağa atın ve pembeleşince hemen çıkartın. Balıklar kendiliklerinden hafif kıvrılacaklardır. Dil balıklarını ve karidesleri çok kızartmamaya dikkat edin. Daha sonra bir servis tabağına, çöp şişe geçirerek kurutup, kızartmış olduğunuz balık kemiğini çöp şişten çıkartarak bir kavun kabuğu gibi koyun. İçine kızarmış dil balıklarını, krutonlu karidesleri ve yanma kızarmış biberleri sıralayın. Limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.


Cevapla

“Japon Mutfağı” sayfasına dön