MALZEMELER :
4 Kişilik, 1kg Kuzu veya oğlak kaburga, 150 gr badem içi, tuz, karabiber, yenibahar, 250 gr
kuzu kuşbaşı et, 1 su bardağı pirinç, maydanoz veya reyhan, salça veya yoğurt
YAPILIŞI :
Kaburganın et ile kemik arası,kemik tarafı da delinmeyecek şekilde cep gibi açılır. Bademler
suda haşlanır ve kabukları soyulur. Yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Kuşbaşı et bademden
sonra aynı yağ ile kavrulur. Bu arada pirinç yarım pişirilir. Kavrulan badem, et, baharatlar, maydanoz
veya reyhan bir kapta karıştırılır. Kaburganın içi ve dışı tuz, karabiber ve yenibaharla ovulur.
Hazırlanan iç malzemesi içine doldurulur, etrafı dikilir. Geniş bir tencerede sırt kısmı az kızartılır.
Bir tencereye sırt kısmı yukarı gelecek şekilde yerleştirilir ve üzerine 3-4 su bardağı kaynar su eklenerek
orta ateşte buhar ile pişirilir. Etin körpeliğine göre 3-6 saatte pişer. Ara sıra kontrol edilerek suyu azaldıkça
kaynar su eklenir. Daha sonra pişen kaburganın üzerine yoğurt veya salça sürülerek önceden ısıtılmış
fırında 10-15 dakika pişirilir.
Not: Ayrıca kaburga içinin hazırlandığı gibi iç pilav yapılarak yanında servis yapılır.
Kaburga Dolması
-
- Acemi Er
- Mesajlar:9
- Kayıt:04 Eyl 2009 02:52
- Ruh Hali:Mutlu
- Cinsiyet:Erkek
- Burç:Koç
- Takım:Beşiktaş
Re: Kaburga Dolması
Değerli Arkadaşım,
Emeğe saygı denen bir şey var. Bana ait www.yetkinkavak.com sayfasındaki tüm yemek tariflerimi alarak bu foruma kendi tarifleriniz gibi koynuşsunuz. Lütfen www.yetkinkavak.com adresini her tarifin altında kaynak olarak belirtirmisiniz.
Saygılarımla...
Yetkin KAVAK
Emeğe saygı denen bir şey var. Bana ait www.yetkinkavak.com sayfasındaki tüm yemek tariflerimi alarak bu foruma kendi tarifleriniz gibi koynuşsunuz. Lütfen www.yetkinkavak.com adresini her tarifin altında kaynak olarak belirtirmisiniz.
Saygılarımla...
Yetkin KAVAK