YÖRE,CIZIRA BOTAN
4 Kiþilik
MALZEMELER: 300 gr. Parça et,1 Su bardaðý nohut,
1 Orta boy sukabaðý,4 Diþ sarýmsak, 4 Adet domates, 1 Adet kuru soðan, 1Yemek kaþigi domates salçasý,Tuz, 1 Yemek kaþigi kuru nane, 1 Tatlý kaþigi limon tuzu ve 2 tane kýrmýzý tazebiber,
YAPILIÞIAkþamdan ýslatýlmýþ nohutu ve eti iyice piþirin. Su kabaðýnin önce dýþ kabuðunu, daha sonra içindeki çekirdekli kýsými da alýp kuþbaþi þeklinde doðrayin. Tencereye sývýyað koyup, üzerine ince kýyýlmýþ soðaný ekleyin yaðda soðaný pembelesinceye kadar kavurun üzerine, doðranmýþ sukabaðýný , rendelenmiþ domates, domates salçasý, taze kýrmýzý biber, pul biber, tuzu da ekleyip biraz daha kavurun sonra, et suyunu ilave edip sukabaðý piþene kadar kaynatýn. Sukabaðý piþtikten sonra sarýmsak dövüp yemeðin içine ekleyip birkaç taþim daha kaynatýn, üzerine kuru nane serpip servis yapýn,Afiyet olsun.
![Resim](http://www.niviskar.com/1001/gulsin/kabak1.jpg)