AKP=CHP
Pazar günü Star televizyonunda Ruhat Mengi'nin sunduğu bir programı tesadüfen izledim.Kenan Evren'in Eyalet Sistemi tartışılıyordu.
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk,yazarlar ve akedemisyenler katılmıştı.
Gayet yararlı bir tartışma olduğu konusunda herkes fikirbirliği içindeydi.
Ama garip bir durum vardı.Program sunucusu Mengi defalarca ve ısrarlı bir şekilde AKP'li ve CHP'li milletvekillerini programa davet ettiğini ama iki partinin de "Grup Kararı" alarak programa katılmadıklarını söyledi.
Neden ise programa DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün katılmasıydı.
Meşru siyasal bir parti olan DTP'ye karşı böyle acımasızlık içinde olmanın ne anlamı var?
Sonra hiç utanmadan biz sorunları çözmek istiyoruz diyecekler.
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk,yazarlar ve akedemisyenler katılmıştı.
Gayet yararlı bir tartışma olduğu konusunda herkes fikirbirliği içindeydi.
Ama garip bir durum vardı.Program sunucusu Mengi defalarca ve ısrarlı bir şekilde AKP'li ve CHP'li milletvekillerini programa davet ettiğini ama iki partinin de "Grup Kararı" alarak programa katılmadıklarını söyledi.
Neden ise programa DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün katılmasıydı.
Meşru siyasal bir parti olan DTP'ye karşı böyle acımasızlık içinde olmanın ne anlamı var?
Sonra hiç utanmadan biz sorunları çözmek istiyoruz diyecekler.
Programa katılsalar bir şeyler demek zorundalar ama bunlarda öyle bir şey yokki.
Neyi söyleyecekler?AKP Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde askeriyenin gönlünü hoş tutmak için zaten bu konuda yeni bir şey söylemesi beklenmiyor.
CHP ise sanki milliyetçilik yeni doğmuş gibi sıkı sıkı ona sarılıp kimseye bırakmama derdine düşmüş.Böyle bir durumda programa katılmamalarına şaşırmadım.
Neyi söyleyecekler?AKP Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde askeriyenin gönlünü hoş tutmak için zaten bu konuda yeni bir şey söylemesi beklenmiyor.
CHP ise sanki milliyetçilik yeni doğmuş gibi sıkı sıkı ona sarılıp kimseye bırakmama derdine düşmüş.Böyle bir durumda programa katılmamalarına şaşırmadım.