Kürdistan'ın kurulmasını isterim

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
reis
Albay
Albay
Ruh Hali:Yorgun
Burç:Balık
Takım:Fenerbahçe

Mesaj gönderen reis » 07 Mar 2007 23:43

onu zaman gosterecek ayakta nakadar durup durmayacagı
kımse o konuda bişey diyemez
amarika en azından 10 sene daha orda olacak oranın petrolunu almak ıcın
ee amerakan orda oldugu surece kımse kurtlere golgen yamuktur bıle dıyemez
cunku kurtler artık onların yıgeni oluyor
10 sene boyunca guclu bır kuvet arkasında duran kım olursa olsun 10 sene içinde okadar gelişirki kımsede tahmın edemez

zeyka
Teğmen
Teğmen
Ruh Hali:Mutlu
Takım:Galatasaray

Mesaj gönderen zeyka » 09 Mar 2007 12:56

daygen yazdı:onu zaman gosterecek ayakta nakadar durup durmayacagı
kımse o konuda bişey diyemez
amarika en azından 10 sene daha orda olacak oranın petrolunu almak ıcın
ee amerakan orda oldugu surece kımse kurtlere golgen yamuktur bıle dıyemez
cunku kurtler artık onların yıgeni oluyor
10 sene boyunca guclu bır kuvet arkasında duran kım olursa olsun 10 sene içinde okadar gelişirki kımsede tahmın edemez
Kardeşim, kendiniz de bunun farkındasınız. Bugün hala ABD Irak'ta menfaati peşinde olmasa, Kürtler "Devlet isterüüük'.." diye bağırabilir miydi? Hayır. Amerika güven veriyor şimdilik onlara. Peki ya sonra?.. Mesela sözü geçen on yıl sonra, ABD alacağını alıp, arkasını dönüp gittiğinde?...Nasıl ayakta duracak bu devet? Bu bölgede nasıl huzur sağlanacak? Bugün bile sunni- şii çatışmaları dolayısıyla hergün yüzlerce kişi hayatını kaybederken, devlet kuruldu diyelim ee sonra ne olacak?...
Irak'ın bölünmesinde hayır görmüyorum ben.
Ali ŞEN de annemin dediği gibi "Kendi pişirdiğini yesin" Gerçekçi olarak yorumlanan fikirleri, bana "olabilir" gelmiyor.
Ya keşke Kürtlerin de gönlü olsa, devletleri olsa. Ama varolan ülkeleri parçalayarak, bölerek sadece huzuru ve düzeni bozabilirler. Daha fazlasını mümkün gömüyorum. Hele de Türkiye, kırmızı çizgilerinin tehlike altında olduğunu ciddi ciddi hissederse, bölgede birçok ülkenin karışacağı bir savaş kaçınılmaz olur. Savaş, gözyaşıdır. Sonuçları da yıkıcı.
Türkiye toprakları, Türkiye'nindir, Türklerindir. Bir karış toprağı içinbinlerce insan ölür.
Bundan dolayı, Türkiye "İstemezüüük!.." diyor.
Saygılar
Piremerd
Üstteğmen
Üstteğmen

Mesaj gönderen Piremerd » 09 Mar 2007 18:44

Zeyka kardeşimize iki soru:

1-On yılda dünyada ne gibi değişimler olabilir şimdiden tahmin etmek mümkün mü?

2-Irak'ın bölünmemesi gibi bir seçenek kaldı mı ortada?
reis
Albay
Albay
Burç:Balık
Takım:Fenerbahçe

Mesaj gönderen reis » 09 Mar 2007 18:54

ya zeyka guldurme allah askına piremert arkadasın sorunlarını oncelıkle cevapla sonrada dıyorsynkı gonul ısterdıkı
kurtlerınde bır devletı olsun ama baska devletleı parcalayıp kendıne bır devlet kurulması mumkun deyıl
neden mumkundeyıl
ne yani sona kalan dona kalır mısalı artik bunu aklınıza koyun pılımmızde tuy kalmadı
turkiyeyi beraber kurdukkkkkkkkkkkkkkk
anlamıyormusunuz ya
hastamısınız ne allah askına konuyu saplatmadan onceki yorumları takıp ederek yorum yapın 8)
beyazgül
Yönetici
Yönetici
Burç:Yay

Mesaj gönderen beyazgül » 09 Mar 2007 19:29

hastalıkla ne alakası var bunun daygen..baksana Kürtler Amerikanın yğenidir diyosun bunu nasıl söyleyebiliyosun..Menfeaat uğrunamı söylüyosun..orda kaç kişinin ölmüne sebeb olan Amerika değilmi..ama Kürdistan kurulcağı için birden amerikanın yeğeni oldunuz..Amerika da kendi menfaati peşinde bunu çok iyi biliyosun onun amçları farklı ve istediklerinide elde edebiliyor..bizlerde bu oyunun parçası olmuşuz..sizlerde kuklasımı olmak niyetindesiniz :twisted:
zeyka
Teğmen
Teğmen
Ruh Hali:Mutlu
Takım:Galatasaray

Mesaj gönderen zeyka » 09 Mar 2007 20:11

daygen yazdı: hastamısınız ne allah askına konuyu saplatmadan onceki yorumları takıp ederek yorum yapın 8)

Emriniz olur beyim!...Hatta siz bana yapacağım yorumları gönder in,ben onları yazarım. Kendi fikirlerimim ne önemi var?... Kuralları delmediğim sürece istediğimi yazarım. Kimsenin yönlendirmesinde bulunamamam.
Seviyenizi takının lütfen.
Saygılar
hanibal

Mesaj gönderen hanibal » 09 Nis 2007 21:17

her şeyin zamanı var zülmün de sonu bunu yüce alah diyor zalim halkları helak ederim misal lut kavmi sadam kavmi ve diğerleri
hanibal

Mesaj gönderen hanibal » 09 Nis 2007 21:20

her şeyin zamanı var zülmün de sonu bunu yüce alah diyor zalim halkları helak ederim misal lut kavmi sadam kavmi ve diğerleri

“Gündem & Haberler” sayfasına dön