İslamiyet Kürtler'e zarar verdi!

Düşüncelerinizi Özgür Bırakın
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray

Mesaj gönderen Siyabend » 19 Mar 2007 17:02

beyazgül yazdı:
SEYDUNA yazdı:din ve devlet birlikte düşünmek yanlış ya din ya devlet ben olsam devlet derim

yanlış düşünüyorsun seyduna..devlet ve din ayrı olabilir belki ama bir devleti ayakta tutabilen en önemli etken dini birliktelikleri ve bağlılıklarıdaır diye dşünüyorum. :!:
Devleti ayakta tutan dini birlikteliktir demek bence doğru bir kavram değil.Sanırım burada Türklerin ve Kürtlerin müslüman olmaları nedeniyle yaşanılan birlikteliliği öne çıkarmak istiyorsunuz.
Toplum bazında din birleştirici bir özelliğe sahiptir.Ama devletin din olgusu ile ayakta kalması biraz Türkiye gerçeğine aykırı oluyor.
Cumhuriyetin kuruşu ile birlikte din mümkün olduğunca devletten uzak tutulmaya çalışıldı ve bu çalışma hala devam etmekte.Devlet yine ayakta...

yigido

Mesaj gönderen yigido » 20 Mar 2007 11:49

Cumhuriyetin kuruşu ile birlikte din mümkün olduğunca devletten uzak tutulmaya çalışıldı ve bu çalışma hala devam etmekte.Devlet yine ayakta...
evet devlet ayakta ama nasil ayakta!
10 yilda 650 yillik tarihi yikanlarin cabalarina ragmen ayakta.
bizi bir nebzede ayakta tutan bu milletin imanidir.
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova

Mesaj gönderen Siyabend » 20 Mar 2007 15:38

Osmanlı İmparatorluğunun dağılma sebepleri çok çeşitlidir.
Ve bu her ülkenin özenle incelemesi gereken bir konudur.
Tarih boyunca çok büyük devletler dağılmıştır.
Osmanlı dağıldı diye bir suçluluk içine girmek de yanlış olur kanaatimce...
Piremerd
Üstteğmen
Üstteğmen

Mesaj gönderen Piremerd » 20 Mar 2007 18:39

sinan yazdı:kurdular ama kimler nasıl kurdu ve nasıl yıkıldı bu arada beni yalan gibi bir sucla itham etmen senin basitliğini gösteriyor. kürtlerin kurduğu devlet isismlerini googl dan bakmadan
söyle sana inanayım. eyyübiler islam devletiydi. bedirhan beyliği kendi içinde
bağımsız dışarda osmanlıya bağlı kaldı ve edirhan bey mirliğinde tam da müslüman demek zor çünkü ermeni ve zerdüşt ağırlıkı olup çevresindeki mirliklerle uğraşmaktan kurtulamadı ve ykıldı. vs
Bir şey bildiğini göstermek adına bilmeden konuşursanız tabiki böyle bir tepki alırsınız.
Kürt devletlerini merak ertmişsiniz buyrun burdan okuyun.
phpbb2/viewtopic.php?t=492
Newroz
Yönetici
Yönetici
Ruh Hali:Huzurlu

Mesaj gönderen Newroz » 20 Mar 2007 21:20

İslam hiçbir halka zarar vermemiştir.
Ehmede_Omeri
Banned
Banned
Ruh Hali:Kızgın
Burç:Terazi

Mesaj gönderen Ehmede_Omeri » 21 Mar 2007 00:59

bu tür konuları tartışma konusu yapan mınafık bir yahudiden başka birşey değildir. sırp din düşmanı akıl çelme üç kağıtçı dünyada ve ahirette ne kürt ne afrikalım hiç kimse İslamdan zarar görmez göremez hem islam bu konuyu el altına alan mınafıkların sahip olacağı bire din değildir. islamda herkezin yeri var ama 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10 diye sıralanır
-namaz kılarsın oruç tutmassın hacca gidrsin zekat vermessin müslümanım diye geçinirsin kadere inanmassın
-allahın var ettiği melekleri inkar edersin ama ben namazımda niyazımda biriyim dersin kitaba inanırsın ama ne yazdığını merak bile etmeden okumasın-hepsini yaparsın
insanlardan korkarsın bak aslanım bunu yazan mınafık islam senin bildiğin gibi bir şey değil insanlardan korkman bile senin imanını sıfıra indirir. insanlardan korkan bi karakten zerre kadar allah korkusu yoktur. ben sadece konuyu buraya asan mınafıka sölüyorum sizin ne dediğinizi okumadım bile.
ister doğrulayın ister doğrulamayın keyfiniz bilir hade selametle :arrow:
Ehmede_Omeri
Banned
Banned
Ruh Hali:Kızgın
Burç:Terazi

Mesaj gönderen Ehmede_Omeri » 21 Mar 2007 01:08

2.sine gelince kürtler her zaman islamla ayakta kaldılar neden diyeceksen
1.Allah korkusu
2.Dine bağımlılık
3.Sözünün eri
4.İnsanlardan zerre kadar korkmadı
5.Kalleşlik etmedi
6.Kıymet verdi
7.Karşılıksız sevdi
8.Yemek yemeden önce misafir gelirmi diye bekledi
9.Allah rıza için diyen birini sırt üstü bırakmadı
10.Beş millet topla savaşırken onlar imanıyla savaştı
daha sayıyım mı aslanım söyle sene bu özellikler islam olmasaydı nasıl olurdu diye merak ettin mi?
Bide şuanda aramızda sadece islam kelimesi geçiyor harkında değilsin ama saydıklarımın hiç biri mevcut değil kalmadı bitti artık ahh ahh ne sölesem fayda etmez aslanım sen yinede bildiği yapacaksın neyse allah sonumuzu hayretsin ne diyim kardeşim

“Özgür Düşünce & Felsefe” sayfasına dön