Şeriat devleti ister misiniz?
-
jana.jiyana
- Acemi Er

benım bulundugum sehır kucuk bır yer.. halk genel olarak uretıcı degıl tuketıcıycı...sanayılesme cok azdı.. ama son ıkı yıl ıcınde işsizlık oranı buyuk olcude azaldı.. neden mı? sehrımdekı ınsanlar madem uretemıyoruz barı buldugumuz her işte calışalım dıye dusunduler..ve boylece super marketler, buyuk magazalar calışan genclerle doldu.. boylece sehrımdekı kahvehanelerdekı ınsan sayısı azaldı ve insanlar hem bır işe yaramanın hemde kendı parasını kazanmanın keyfıne vardı.... ok?
ben bazı yaz tatillerinde çalışmıştım.kendime çalışacak bi iş aramaya çıkardım.çalışacak o kadar çok iş varki eğer gerçekten çalışmak istiyosanız.hiçbi çaresi olmayan ve artık son çaresi hırsızlık yapmak olan insanların var olmasına ben kızıyorum.hiç bişey yapamıyolarsa alsınlar ellerine bi el arabası pazarda boş arabacılık yapsınlar.ben yaptım çok da iyi parası var,asgari ücret alan birinden çok daha fazla para kazanabilirsiniz hiç sermayeniz olmasa bile... ben şuna inanıyorum,türkiyede hiç kimse hırsızlık yapacak kadar çaresiz duruma düşmez,oyüzden açlıktan çalmıştır fikrine katılmıyorum,o onun tembelliğindendir.ha bi de ekmek çalanların dışında buğday ambarlarını talan eden büyük hırsızlar var,onlar zaten ekmek yiyemez hale geliyolar yaptıklarının bedeli olarak,hepsinin sonu ayrı bi perişanlık...dünyada bi adalet mutlaka var merak etmeyin!
Bence yanlış düşünüyorsunuz.Nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama yaşadığınız yeri bütün Türkiye'nin bir aynası olarak görmeniz doğru değil.dr_emre21 yazdı:ben bazı yaz tatillerinde çalışmıştım.kendime çalışacak bi iş aramaya çıkardım.çalışacak o kadar çok iş varki eğer gerçekten çalışmak istiyosanız.hiçbi çaresi olmayan ve artık son çaresi hırsızlık yapmak olan insanların var olmasına ben kızıyorum.hiç bişey yapamıyolarsa alsınlar ellerine bi el arabası pazarda boş arabacılık yapsınlar.ben yaptım çok da iyi parası var,asgari ücret alan birinden çok daha fazla para kazanabilirsiniz hiç sermayeniz olmasa bile... ben şuna inanıyorum,türkiyede hiç kimse hırsızlık yapacak kadar çaresiz duruma düşmez,oyüzden açlıktan çalmıştır fikrine katılmıyorum,o onun tembelliğindendir.ha bi de ekmek çalanların dışında buğday ambarlarını talan eden büyük hırsızlar var,onlar zaten ekmek yiyemez hale geliyolar yaptıklarının bedeli olarak,hepsinin sonu ayrı bi perişanlık...dünyada bi adalet mutlaka var merak etmeyin!
yaşadığım yer,iş bulma umuduyla yıllarca göç etmiş insanların memleketi,ama ben işsizlik diye bişey göremiyorum.tabiki herkese 1 milyar maaşla,2 milyar maaşla iş bulamaz,bu mümkün diil.ama hırsızlık yapacak kadar da çaresiz duruma düşemezler,düşmemeliler.yine de çaresizlerse onları öyle çaresiz bırakanlar utansın,devlet utansın,ama daha önemlisi o insanların eşi dostu,komşusu utansın
- Siyabend
- Belawela Muhtarı

- Ruh Hali:Mutlu
- Burç:Kova
- Takım:Galatasaray
Resmi rakamlara göre şu an Türkiye'de 2 milyona yakın insan işsiz
ve gerçek rakam bunun üstündü.
Mevcut hükümet döneminde de malesef bu rakamda gözle görülebilir
bir iyileşme olmamıştır.
Ve insanlar gerçekten çalışmak istiyor.
Size trajedi komik bir anımı aktarayım.
Birkaç yıl önce bir arkadaşım işsizlikten o kadar bunalmıştıki
aynen şöyle söylüyordu:
"Devlet bize iş versin ama maaş vermesin,yeterki bir işimiz olduğunu bilelim"
Yani arkadaşlar ülkede işsizlik hat safhada ve malesef çalışma imkanı yok.
Kendi ayıbımızı örtmek için başkalarının çektiklerini görmezden
gelmek kadar ayıp bir davranış göremiyorum şahsen...
ve gerçek rakam bunun üstündü.
Mevcut hükümet döneminde de malesef bu rakamda gözle görülebilir
bir iyileşme olmamıştır.
Ve insanlar gerçekten çalışmak istiyor.
Size trajedi komik bir anımı aktarayım.
Birkaç yıl önce bir arkadaşım işsizlikten o kadar bunalmıştıki
aynen şöyle söylüyordu:
"Devlet bize iş versin ama maaş vermesin,yeterki bir işimiz olduğunu bilelim"
Yani arkadaşlar ülkede işsizlik hat safhada ve malesef çalışma imkanı yok.
Kendi ayıbımızı örtmek için başkalarının çektiklerini görmezden
gelmek kadar ayıp bir davranış göremiyorum şahsen...
-
mechanical
- Onbaşı

- Ruh Hali:Mutlu
- Takım:Galatasaray