Ecevit Kürt mü?
- Siyabend
- Belawela Muhtarı

- Ruh Hali:Mutlu
- Burç:Kova
- Takım:Galatasaray
Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit, Zaman Gazetesi'nden Ömer Şahin'in soralarını yanıtladı. Son günlerde yaşanan provokasyonlara karşı vatandaşları sağduyuya çağıran Ecevit, Başbakan Erdoğan'ın tartışmaya yol açan 'Kürt sorunu' açılımına da değinerek, "Türkiye'de Kürt sorunu yok, ağalık sorunu var. Feodal düzeni Atatürk bile yakımadı. Ağalar topraklarını korumak için Kürtçü olup PKK'ya yardım da ediyor. Türkçü de oluyor. Olan köylüye oluyor" dedi.
Kastamonu doğumlu Ecevit, baba tarafından Kürt kökenli olduğu yönündeki iddiaları da doğruladı: "Ailem Güneydoğu'dan gelip Kastamonu Daday'a yerleşmiş. Babam Kürt kökenliymiş. Bunu yıllar sonra öğrendim. CHP Genel Sekreteriydim. Daday'a gittim. Orada mezar taşından öğrendim. Ne babam, ne dedem söylemedi. Çünkü o dönem bu önemli değildi"...
Ecevit'in olaylara farklı bakış açısı hoşuma gidiyor.
"Kürt sorunu yok,ağalık sorunu var " diyor.
Sanki ağalık sorununu Osmanlı sistemi getirmemiş,ondan sonra gelen Cumhuriyet sistemi de bunu engellemek istemiş gibi bir düşünceyi ifade ediyor.
Ağaların kürtçü olduklarını da ilk defa Ecevit'ten öğreniyouz.
Gelelim asıl konuya..Ecevit, Kürt mü değil mi?
Kendi adıma söyleyeyim,Ecevit'in Kürt olmasını istemezdim.
Ama anlatılanlar gerçek ise,malesef Ecevit bir Kürt.
Dedik ya Ecevit her hareketiyle farklı bir duruş sergiliyor,ne diyor,babam kürt kökenli diyor.Dikkat ederseniz babam Kürt demiyor.
Babasının Kürt olması,kendisinin Kürt olması için yeterli değil.
Irkların anne tarafından türediğini de yine muhterem Ecevit'ten öğrenmiş bulunmaktayız...
Ben bu adamın yıllarca yaşamasını ve bize değişik bilgiler sunmasını istiyorum...
Kastamonu doğumlu Ecevit, baba tarafından Kürt kökenli olduğu yönündeki iddiaları da doğruladı: "Ailem Güneydoğu'dan gelip Kastamonu Daday'a yerleşmiş. Babam Kürt kökenliymiş. Bunu yıllar sonra öğrendim. CHP Genel Sekreteriydim. Daday'a gittim. Orada mezar taşından öğrendim. Ne babam, ne dedem söylemedi. Çünkü o dönem bu önemli değildi"...
Ecevit'in olaylara farklı bakış açısı hoşuma gidiyor.
"Kürt sorunu yok,ağalık sorunu var " diyor.
Sanki ağalık sorununu Osmanlı sistemi getirmemiş,ondan sonra gelen Cumhuriyet sistemi de bunu engellemek istemiş gibi bir düşünceyi ifade ediyor.
Ağaların kürtçü olduklarını da ilk defa Ecevit'ten öğreniyouz.
Gelelim asıl konuya..Ecevit, Kürt mü değil mi?
Kendi adıma söyleyeyim,Ecevit'in Kürt olmasını istemezdim.
Ama anlatılanlar gerçek ise,malesef Ecevit bir Kürt.
Dedik ya Ecevit her hareketiyle farklı bir duruş sergiliyor,ne diyor,babam kürt kökenli diyor.Dikkat ederseniz babam Kürt demiyor.
Babasının Kürt olması,kendisinin Kürt olması için yeterli değil.
Irkların anne tarafından türediğini de yine muhterem Ecevit'ten öğrenmiş bulunmaktayız...
Ben bu adamın yıllarca yaşamasını ve bize değişik bilgiler sunmasını istiyorum...
-
SEYDUNA
- Yarbay

- Ruh Hali:Mutlu
- Burç:Koç
- Takım:Fenerbahçe
söylemeye gerek duyduğum çok önemli bir şey var bana göre bir çok yoldaşımız var kürt bir çok yoldaşımız var türk görüyorsunuz ki bu davamıza katılanların kökeninin kürt olması ile sınırlandırılmamış bizi anlayan bizi bize anlatabilen bizim istediklerimizi gerçektende hak ettiğimizi düşünenler,söyleyenler var ve hepsine tek tek saygılarımı sunuyorum
ecevite gelince görüyorsunuz ki kürt olduğunu bile bile halen ne yaptığının farkında olmayıp kendini yalan bir siyasetin içinde yaşattı ve öldü demek istediğim bizim her kürde ihtiyacımız yok bizim sadece ve sadece bizi anlayanlara ihtiyacımız var ama söylemeliyimki ben şahsen ecevit adına üzüldüm keşke yaptıklarını ve söylediklerini söylemeseydi belki bir düşünce belki bir korkuydu bunları ona yaptıran ama farketmez önemli olan o yanlışa düşmemek o yanlışı yapmamak tı ama o yaptı eğer korktuğu için yaptıysa demeliyimki o güzel sözü aklımda kaldığı kadarıyla' korktukça tutsak, düşündükçe özgürsün ' sözünü eğer korkarak yaşamaktansa ölerek yaşarım binlerce insanın yüreklerinde beni daha da mutlu eder
saygılarımla SEYDUNA
ecevite gelince görüyorsunuz ki kürt olduğunu bile bile halen ne yaptığının farkında olmayıp kendini yalan bir siyasetin içinde yaşattı ve öldü demek istediğim bizim her kürde ihtiyacımız yok bizim sadece ve sadece bizi anlayanlara ihtiyacımız var ama söylemeliyimki ben şahsen ecevit adına üzüldüm keşke yaptıklarını ve söylediklerini söylemeseydi belki bir düşünce belki bir korkuydu bunları ona yaptıran ama farketmez önemli olan o yanlışa düşmemek o yanlışı yapmamak tı ama o yaptı eğer korktuğu için yaptıysa demeliyimki o güzel sözü aklımda kaldığı kadarıyla' korktukça tutsak, düşündükçe özgürsün ' sözünü eğer korkarak yaşamaktansa ölerek yaşarım binlerce insanın yüreklerinde beni daha da mutlu eder
saygılarımla SEYDUNA