''Turgut Özal Demokrasi Ödülü''nü TBMM adına alan Arınç, Turgut Özal ile birlikte siyaset yapmadığını ve bundan üzüntü duyduğunu dile getirdi.
15 Nisan 2007 23:53
Yazı boyutunu büyütmek için
Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nin, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının 14. yıl dönümü dolayısıyla verdiği ''Turgut Özal Demokrasi Ödülü''nü TBMM adına alan Arınç, ödülün milletin hissiyatını ortaya koyduğunu belirtti.
Turgut Özal ile birlikte siyaset yapmadığını kaydeden Bülent Arınç, bundan üzüntü duyduğunu dile getirdi. Arınç, ''Keşke Özal ile birlikte siyaset yapabilseydim'' dedi. Arınç, yaptıkları çalışmalar ve yeniliklerle alkış alacaklarını düşünürken, eleştirildiklerini söyledi. Arınç, şöyle konuştu: ''Klasik devlet anlayışı, klasik statükoculuk ve yeniliğe olan korku başıma geldiğinde itiraf etmeliyim ki rahmetli Özal'a yapılan haksızlıkları bir çok kez hatırladım ve ne kadar yanlış yapıldığını anladım. O yüzden bugün onu çok daha iyi anlıyorum ve diyorum ki,Özal'a hepimizin, başta ben olmak üzere, bir özür borcumuz var. Onu anlamayarak, yeniliklerine destek vermediğimiz için değil, sadece onun yeniliklerine üstüne üstlük engel olmaya çalıştığımız için. Ben kendi adıma sizlerin huzurunda bu özrümü bütün içtenliğimle sunuyorum.'' Türkmenistan'a yaptığı gezi sırasında ziyaret ettikleri türbeye Turgut Özal'ın da vefatından kısa bir süre önce gittiğini öğrendiklerini anlatan Arınç, olayı anlatırken gözyaşlarını tutamadı.