Faiz,içki,zina ve Çağdaşlık
ark çoğunuzun yaptığı açıklamaları okudum hepiniz aynı düşüncedesiniz ve haklısınız bende alkol alıyorum aşırı biçimde hemde ama içmeden de olmuyor kiii kafan dumanlı iki tek atmazsan olmaz...
eskişehir çok çağdaş konumda o zmn burda saydıklarınızın hepsi mevcut ve yemek içmek kadar da doğal bişey
yani bi gün porsuğun üstündeki köprüden( porsuk ekişehirin içinden geçen nehir) geçerken suda yüzen bi cenin görürseniz sakın şaşırmayın derim burda normal oo
eskişehir çok çağdaş konumda o zmn burda saydıklarınızın hepsi mevcut ve yemek içmek kadar da doğal bişey
yani bi gün porsuğun üstündeki köprüden( porsuk ekişehirin içinden geçen nehir) geçerken suda yüzen bi cenin görürseniz sakın şaşırmayın derim burda normal oo
- Siyabend
- Belawela Muhtarı

- Ruh Hali:Mutlu
- Burç:Kova
- Takım:Galatasaray
Yaptığımız hataları kabul etmek başka,
hatalarımızı doğruymuş gibi yansıtmaya çalışmak başkadır.
Bütün insanlar hata yapar.
Önemli olan hata yaptığımızın farkına varmak ve bunu en düşük seviyeye
indirmeye çalışmaktır.
Çevrenin de insan davranışları üzerinde çok etkisi vardır.
Bu bakımdan yaşadığımız yerin bir açıdan bizim için bir şans olduğunu düşünüyorum.
Ne yazıkki bu şansımızı da yavaş yavaş yok ediyoruz...
hatalarımızı doğruymuş gibi yansıtmaya çalışmak başkadır.
Bütün insanlar hata yapar.
Önemli olan hata yaptığımızın farkına varmak ve bunu en düşük seviyeye
indirmeye çalışmaktır.
Çevrenin de insan davranışları üzerinde çok etkisi vardır.
Bu bakımdan yaşadığımız yerin bir açıdan bizim için bir şans olduğunu düşünüyorum.
Ne yazıkki bu şansımızı da yavaş yavaş yok ediyoruz...
- Siyabend
- Belawela Muhtarı

İnsanların kimlikleri o kadar da önemli değil.Yanlış olan bir şey varsa,bu herkes için ve her yer için geçerlidir.Çevrenin olumsuz etkisinin insanlara yansımasından dolayı sadece insanları suçlamanın da yanlış olduğunu düşünüyorum.İnsanları yanlışlara sürükleten bir çevre varsa,
bu çevrenin oluşmasına yardımcı olan ve bunun devamını sağlayan güçleri suçlu buluyorum...
bu çevrenin oluşmasına yardımcı olan ve bunun devamını sağlayan güçleri suçlu buluyorum...
- Siyabend
- Belawela Muhtarı

Re: Faiz,içki,zina ve Çağdaşlık
İnsanların yaşamlarını yönlendiren kurallar vardır.
Yasal kurallara uyulmadığı zaman belli yaptırımlar uygulanır.
Yasal olmayan ahlak kurallarına ise uyulmadığı vakit herhangi bir yaptırım uygulanmaz.
Yaptırım yok diye herkes istediği her şeyi yapmıyor
çünkü yaşadığımız ortamların tepkisini hiçe saymak mantıklı bir davranış değil.
Çevre tepkisinden daha fazla tepkiyi aile verir.
Aile ve çevreyi umursamadan yaşamaya çalışanların sonunu herkes biliyor.
Bir boşluğa sürüklenmektense , daha olgun düşünmeye kendimizi zorlamalıyız.
Her toplumun tarihten günümüze kadar ulaşmış değerleri vardır.
Bu değerlere sahip çıkan ile çıkmayan toplumların mevcut ahlaki değerlerini
kıyaslayıp bir analiz yapmak gerekir.
Ne yazıkki bizim toplumumuz bugüne kadar koruduğu değerlerini
koruma noktasında yeterli özeni göstermiyor.
Bunun farkında olanlar ise bunları yoketme noktasında aşırı bir çalışma içine girmişler.
Eğer illa birilerini örnek alacaksak,bunların yaşam tarzları hakkında doğru bilgiye ulaşmamız lazım.Çöküntü içinde,intiharı çözüm olarak gören,boşluk içinde tatmin olduklarını düşünenleri mi örnek almalıyız? Yoksa değerlerine sahip çıkanları mı örnek almalıyız?
Ve daha önemlisi biz hep birilerini örnek alacağımıza,öyle bir çalışma içinde olmalıyız ki
onlar bizi örnek alsınlar...
Yasal kurallara uyulmadığı zaman belli yaptırımlar uygulanır.
Yasal olmayan ahlak kurallarına ise uyulmadığı vakit herhangi bir yaptırım uygulanmaz.
Yaptırım yok diye herkes istediği her şeyi yapmıyor
çünkü yaşadığımız ortamların tepkisini hiçe saymak mantıklı bir davranış değil.
Çevre tepkisinden daha fazla tepkiyi aile verir.
Aile ve çevreyi umursamadan yaşamaya çalışanların sonunu herkes biliyor.
Bir boşluğa sürüklenmektense , daha olgun düşünmeye kendimizi zorlamalıyız.
Her toplumun tarihten günümüze kadar ulaşmış değerleri vardır.
Bu değerlere sahip çıkan ile çıkmayan toplumların mevcut ahlaki değerlerini
kıyaslayıp bir analiz yapmak gerekir.
Ne yazıkki bizim toplumumuz bugüne kadar koruduğu değerlerini
koruma noktasında yeterli özeni göstermiyor.
Bunun farkında olanlar ise bunları yoketme noktasında aşırı bir çalışma içine girmişler.
Eğer illa birilerini örnek alacaksak,bunların yaşam tarzları hakkında doğru bilgiye ulaşmamız lazım.Çöküntü içinde,intiharı çözüm olarak gören,boşluk içinde tatmin olduklarını düşünenleri mi örnek almalıyız? Yoksa değerlerine sahip çıkanları mı örnek almalıyız?
Ve daha önemlisi biz hep birilerini örnek alacağımıza,öyle bir çalışma içinde olmalıyız ki
onlar bizi örnek alsınlar...
ark daha öncede belirttiğim gibi tekrar yazmak istemiyom ama şunu söylim çevrede değil insanın içinde olan bişey benim öz ablam türbanlı 5 vakit namaz kılar ben ise askılı tişört giyer bara gider sabaha kadar içerim sence bu neden aynı evde büyüdük aynı çevrede yetiştik insanın kendisinden kaynaklanıyor kesinlikle en basit örnek ben kendimim
insan kendi içinde yaşatmamamlı o duyguları ben şimdiye kadar içkiye hiç özenmedim daha çok nerfet ettim.. çünkü haram bunu biliyorum belki haram olmasa bende içerdim ozaman herkes içerdi ama bu kola içmeye gazoz içmeye benzemiyor işte ozaman herkes ortalığı dağatırdı..sonuçta bir derdin sıkıntın varsa kaayı dağatacak başka şeyler bulmalısın belki arkadaşlarınla içkisiz ortamda eğlenmeye,son ses müzik dinlemeye yada sabahın erken saatlerinde dışarı çıkıp arkadaşlarınla hiç gitmediğin değişik yerlere gitmeklede kafanı dağatabilirsin!!!
ben bayanlarada içkiyi yakıştıramıyorum zaten..
ben bayanlarada içkiyi yakıştıramıyorum zaten..