Faiz,içki,zina ve Çağdaşlık
- Siyabend
- Belawela Muhtarı

- Ruh Hali:Mutlu
- Burç:Kova
- Takım:Galatasaray
En çağdaş(!) müslüman ülke olduğumuza kendimizi o kadar inandırmışızki,
bu uğurda yalan yanlış yollara girmekte artık bir sakınca görmüyoruz!
Daha da ileri gidip kendimizi çağdaşlığımızla diğer müslüman ülkelere örnek gösteriyoruz,onların da bizim gibi olmalarını istiyoruz.
Çünkü biz yüksek bir mertebeye ulaştığımızı düşünüyoruz.
Aslında biz çağdaş falan olmamışız,sadece yoldan çıkmışız.
Girdiğimiz yeni yolun bazı güzellikleri olmasına rağmen,yolun sonunda bizi nasıl bir son bekliyor,bu belirsiz bir durumdur..
Gelinen noktada bazı kesimlerin çağdaş olmanın gereği olarak gördüğü üç noktaya değinmek gerekir...
Faiz,içki,zina...
Zamanla ülkeyi yönetenlerin başarısızlıkları ve ülke kaynaklarını kendilerine doğru kanalize etmeleri sonucu,devamlı bir ekonomik sıkıntı içine girildi.Bu sıkıntılar içinde çıkış yolu arayan insanlar,kendi kendilerine fetva vererek faiz para alıp vermeye başladılar..Bunda bir sakınca görmediler..Onlara göre çağdaş olmanın gereği zamana uymaktır,zamana uymanın bir yolu da faiz ile ticaret yapmaktır.
Öyle ki,yüksek faiz ile bankaya para yatırmış insanlar,gün gelip banka hortumlandığında Allah'a dua edip paralarını geri istediler.
Allah'ın yasakladığı bir şekilde kazanılan ve sonra bir şekilde kaybedilen parayı dua ederek geri almayı düşünen zihniyete göre yaptıkları sadece çağdaş olmanın gereğidir..
Her yönü ile diğer müslüman ülkelere örnek olmayı adete ileri bir amaç olarak gören Türkiye'de içki içilmesi konusunda da tuhaflıklar fazlasıyla mevcut..Elhamdulillah ben müslümanım deyip,birkaç kadeh içki içmeyi normal bir davranış olarak görenlerin yanında,namaz kıldıktan sonra içki içilmesinde de sakınca görmeyenler var..
Hatta Ramazan ayında iftarını açtıktan sonra içki içenlerin de olduğu söyleniyor..
Hem dinen hem de sağlık açısından zararlı olduğu bilinmesine rağmen içki içilmesinin tek nedeni olabilir,o da çağdaş görünmek istemeleridir.
Çünkü içki içmedikleri takdirde birileri tarafından gerici olmakla suçlanacaklarını düşünüyorlar..
Bir de şöyle bir kesim var: "ben içki içmem,bunu din için değil sağlık açısından yapıyorum"...sanki dinin gereği olarak içmediğini söylerse başı kesilecekmiş gibi,dini önemsemeyen bir tavır ortaya koyuyor...
Dünyanın hemen hemen her yerinde suç olarak kabul edilen zina,Türkiye'de inanılmaz bir derecede serbest bırakılmış durumda..
Din olgusu yüzünden yıllarca çağdaş olduklarını iddia edenler "imam nikahına" karşı çıktılar.Ama aynı zihniyet,ne resmi nikahı olan ne de imam nikahı olan iki kişinin yıllarca aynı evi paylaşmalarında bir çelişki görmediler.Göremezler de,çünkü buna karşı çıktıkları vakit çağdaşlıktan çıkacaklardı..Çağdaşlığın bir diğer göstergesi feminist düşünce,dozu günden güne artan bir şekilde evlilik kurumunu hedef almış bulunmakta.
Feministlerin bu düşüncelerine karşı çıktığın vakit,hemen seni gerici olmakla suçlayacaklar.Destelediğin vakit sen çağdaş bir kişisin..
Dini inaçları gereği içki içmeyen,faiz ile para alıp vermeyen ve zinayı da suç olarak gören biri çağdaş olarak görülebileceği zaman,Türkiye
gerçek anlamda çağdaş bir ülke olacaktır kanaatindeyim...
bu uğurda yalan yanlış yollara girmekte artık bir sakınca görmüyoruz!
Daha da ileri gidip kendimizi çağdaşlığımızla diğer müslüman ülkelere örnek gösteriyoruz,onların da bizim gibi olmalarını istiyoruz.
Çünkü biz yüksek bir mertebeye ulaştığımızı düşünüyoruz.
Aslında biz çağdaş falan olmamışız,sadece yoldan çıkmışız.
Girdiğimiz yeni yolun bazı güzellikleri olmasına rağmen,yolun sonunda bizi nasıl bir son bekliyor,bu belirsiz bir durumdur..
Gelinen noktada bazı kesimlerin çağdaş olmanın gereği olarak gördüğü üç noktaya değinmek gerekir...
Faiz,içki,zina...
Zamanla ülkeyi yönetenlerin başarısızlıkları ve ülke kaynaklarını kendilerine doğru kanalize etmeleri sonucu,devamlı bir ekonomik sıkıntı içine girildi.Bu sıkıntılar içinde çıkış yolu arayan insanlar,kendi kendilerine fetva vererek faiz para alıp vermeye başladılar..Bunda bir sakınca görmediler..Onlara göre çağdaş olmanın gereği zamana uymaktır,zamana uymanın bir yolu da faiz ile ticaret yapmaktır.
Öyle ki,yüksek faiz ile bankaya para yatırmış insanlar,gün gelip banka hortumlandığında Allah'a dua edip paralarını geri istediler.
Allah'ın yasakladığı bir şekilde kazanılan ve sonra bir şekilde kaybedilen parayı dua ederek geri almayı düşünen zihniyete göre yaptıkları sadece çağdaş olmanın gereğidir..
Her yönü ile diğer müslüman ülkelere örnek olmayı adete ileri bir amaç olarak gören Türkiye'de içki içilmesi konusunda da tuhaflıklar fazlasıyla mevcut..Elhamdulillah ben müslümanım deyip,birkaç kadeh içki içmeyi normal bir davranış olarak görenlerin yanında,namaz kıldıktan sonra içki içilmesinde de sakınca görmeyenler var..
Hatta Ramazan ayında iftarını açtıktan sonra içki içenlerin de olduğu söyleniyor..
Hem dinen hem de sağlık açısından zararlı olduğu bilinmesine rağmen içki içilmesinin tek nedeni olabilir,o da çağdaş görünmek istemeleridir.
Çünkü içki içmedikleri takdirde birileri tarafından gerici olmakla suçlanacaklarını düşünüyorlar..
Bir de şöyle bir kesim var: "ben içki içmem,bunu din için değil sağlık açısından yapıyorum"...sanki dinin gereği olarak içmediğini söylerse başı kesilecekmiş gibi,dini önemsemeyen bir tavır ortaya koyuyor...
Dünyanın hemen hemen her yerinde suç olarak kabul edilen zina,Türkiye'de inanılmaz bir derecede serbest bırakılmış durumda..
Din olgusu yüzünden yıllarca çağdaş olduklarını iddia edenler "imam nikahına" karşı çıktılar.Ama aynı zihniyet,ne resmi nikahı olan ne de imam nikahı olan iki kişinin yıllarca aynı evi paylaşmalarında bir çelişki görmediler.Göremezler de,çünkü buna karşı çıktıkları vakit çağdaşlıktan çıkacaklardı..Çağdaşlığın bir diğer göstergesi feminist düşünce,dozu günden güne artan bir şekilde evlilik kurumunu hedef almış bulunmakta.
Feministlerin bu düşüncelerine karşı çıktığın vakit,hemen seni gerici olmakla suçlayacaklar.Destelediğin vakit sen çağdaş bir kişisin..
Dini inaçları gereği içki içmeyen,faiz ile para alıp vermeyen ve zinayı da suç olarak gören biri çağdaş olarak görülebileceği zaman,Türkiye
gerçek anlamda çağdaş bir ülke olacaktır kanaatindeyim...
insanların ben çağdaşlık anlayışını anlayamıyorum zaten..çağdaşlık nedir yada nasıl yaşanmalıdır bunun düşünülmesi gerekir..Dinimizin yasakladığı şeyleri uygulayarak çağdaşlık yaşanmaz.. içki faiz zina yada başörtüsü bunların hepsi dinimizde yasaklandığı halde biz çağdaşız diyip uyguluyorlar bence tamamen imanın boşluğundan ileri geliyor bu 
-
AvvRİll GELdi:)
- Acemi Er

çağdaşlık hristiyanların incili değiştirilmiş halidir yani keyifleri nasıl isterse yaşam tarzları neye uygunsa öledir.
ve ülkemize bakılmış zina içki vs.denmiş iide bizden önce en çok arap ülkeleri ve şeriat a bağlı olanlar müslümanlıkla öne çıkarlar ama biliyoruzki araplar paraya altına değer verirler ayrıca pistirler ve öle dinlede pek ilgileri yoktur ve iranın devlet adamı geçenlerde bi akşm dansöz oynatmış hintli kızlar falanda varmış bide resimleri gazeteye verilmiş şimdi bizim türkiye olarak ne şeriat adına bi dinimiz var nede çok müslümanız diyoruz burda niye biz eleştirilmişiz ki ....
biz hep modern toğpluma ayak uydurmaya çalışmışızdır ve içki kültürü hep vardır zina desen oda hep vardı ama bukadar alenen yapılmıyordu tabiki toplum ne kadar çok moderniz diyorsa işte bu tarz şeylerde böle elenen ortaya koyulur..
diyorumda acaba doğru şeylerimi yazdım :)))böle uzun yazınca hep farklı bişiymi anlattım diye bi düşünce gelior
ve ülkemize bakılmış zina içki vs.denmiş iide bizden önce en çok arap ülkeleri ve şeriat a bağlı olanlar müslümanlıkla öne çıkarlar ama biliyoruzki araplar paraya altına değer verirler ayrıca pistirler ve öle dinlede pek ilgileri yoktur ve iranın devlet adamı geçenlerde bi akşm dansöz oynatmış hintli kızlar falanda varmış bide resimleri gazeteye verilmiş şimdi bizim türkiye olarak ne şeriat adına bi dinimiz var nede çok müslümanız diyoruz burda niye biz eleştirilmişiz ki ....
biz hep modern toğpluma ayak uydurmaya çalışmışızdır ve içki kültürü hep vardır zina desen oda hep vardı ama bukadar alenen yapılmıyordu tabiki toplum ne kadar çok moderniz diyorsa işte bu tarz şeylerde böle elenen ortaya koyulur..
diyorumda acaba doğru şeylerimi yazdım :)))böle uzun yazınca hep farklı bişiymi anlattım diye bi düşünce gelior
- Siyabend
- Belawela Muhtarı

Aslında yapılanların yanlış olduğunu sen de kabul ediyorsun ama hep var olan bu durumun doğal olduğunu düşünüyorsun sanırım...
Modern topluma ayak uydurmaya tabiki bir itirazımız yok.
Esasında insanların içki içmesine de karışmak gibi bir niyetim yok.
Zinaya herkes karşı ama uygulamada hiçbir aktif çalışma yoktur.
Faiz ile para alıp vermek biraz farklı bir konuma gelmiş,ülkenin içinde
bulunduğu ekonomik durum din alimlerinin faize bakışını bile değiştirir hale gelmiş.
Buradaki eleştiri herkesin yanlışlığını kabul ettiği içki ve zinanın bir modernleşme aracı olarak dayatılmaya çalışılmasıdır!
İçki içmek ve faiz ile para kazanmanın önünde yasal bir engel yoktur!
Zina yasak olduğu halde yine açık açık yapılmaktadır.
ufff benim kafa da bugün iyi çalışmıyor...
Modern topluma ayak uydurmaya tabiki bir itirazımız yok.
Esasında insanların içki içmesine de karışmak gibi bir niyetim yok.
Zinaya herkes karşı ama uygulamada hiçbir aktif çalışma yoktur.
Faiz ile para alıp vermek biraz farklı bir konuma gelmiş,ülkenin içinde
bulunduğu ekonomik durum din alimlerinin faize bakışını bile değiştirir hale gelmiş.
Buradaki eleştiri herkesin yanlışlığını kabul ettiği içki ve zinanın bir modernleşme aracı olarak dayatılmaya çalışılmasıdır!
İçki içmek ve faiz ile para kazanmanın önünde yasal bir engel yoktur!
Zina yasak olduğu halde yine açık açık yapılmaktadır.
ufff benim kafa da bugün iyi çalışmıyor...
-
Ehmede_Omeri
- Banned

- Ruh Hali:Kızgın
- Burç:Terazi
bence dinimizde yasak olan hiç bir şey kalmadı herkez aldı başını
gidiyor ne içki ne zina ne hırsızlık ne kumar hepsi mevcut bulunuyor
gerçekten bunların hiç biri yokmu sizde isterim olmasın ama malesef olan şeyler mutlaka biri bulunuyor günümüzde hiç biri olmasa da sattığın mazemede
100% kar kazanman bile haram söylermisin kim 25 kr aldığı herhangi bir mazemeyi 30 kr şa vermeyi düşünüyor
sanmıyorum herkez aldı 25 kr şeyi 50 ve üstü satmaya çalışıyor bu insanların gözü önünde yapılmayan bir hırsızlıktır bunu çok azımız biliyoruz veya içtiğin sigara markası marlboro ise düşün sene alkol içerikli (rakı Suyu) da yıkanan bir madde ve içtikçe içilmeyi dilenen bir sagara tamam içki içmiyorsun ama rakının suyundan elde edilen sigarayı içiyorsun veya şuan 4.5 mu 5 yl mi olan bir sigara maddesi bunun yerine gidipte 25 tane ekmek alıp daağıta bilirsin örneğin yok ben içecem diyoresan tamammen israf oysaki dinimizde israfta cimrilikte haram ya
arkadaşlar neyi tartışıyoruz ki bunlar en
küçük örnekler söylesenize hangimizde yok
bir konunu muhabbetini edecekseniz gerçekten tartışacaksanız
ilk önce sizde mevcut olmayacak..
kırgın bi kelime kullandıysam affedin teşekkürler.. :idea:
gidiyor ne içki ne zina ne hırsızlık ne kumar hepsi mevcut bulunuyor
gerçekten bunların hiç biri yokmu sizde isterim olmasın ama malesef olan şeyler mutlaka biri bulunuyor günümüzde hiç biri olmasa da sattığın mazemede
100% kar kazanman bile haram söylermisin kim 25 kr aldığı herhangi bir mazemeyi 30 kr şa vermeyi düşünüyor
sanmıyorum herkez aldı 25 kr şeyi 50 ve üstü satmaya çalışıyor bu insanların gözü önünde yapılmayan bir hırsızlıktır bunu çok azımız biliyoruz veya içtiğin sigara markası marlboro ise düşün sene alkol içerikli (rakı Suyu) da yıkanan bir madde ve içtikçe içilmeyi dilenen bir sagara tamam içki içmiyorsun ama rakının suyundan elde edilen sigarayı içiyorsun veya şuan 4.5 mu 5 yl mi olan bir sigara maddesi bunun yerine gidipte 25 tane ekmek alıp daağıta bilirsin örneğin yok ben içecem diyoresan tamammen israf oysaki dinimizde israfta cimrilikte haram ya
arkadaşlar neyi tartışıyoruz ki bunlar en
küçük örnekler söylesenize hangimizde yok
bir konunu muhabbetini edecekseniz gerçekten tartışacaksanız
ilk önce sizde mevcut olmayacak..
kırgın bi kelime kullandıysam affedin teşekkürler.. :idea:
-
SEYDUNA
- Yarbay

- Burç:Koç
- Takım:Fenerbahçe
ADMİNİM GÜZEL KONULARA DEĞİNMİŞ SİN SENİN BU SÖYLEDİKLERİN BİR TEK BİZİM DİNİMİZ DE YOK BUNLAR ASLINDA DÜNYA KURALLARI DA DİYE BİLİRİZ FAİZ BİR İNSAN EMEK GÖSTEMEDEN ALDIĞI Bİ PARAYI DÜNYANIN HİÇ BİYERİNDE HİÇ BİR KİMSE TARAFINDAN DOĞRULANMAZ KİMSE ONA İÇTENLİKLE O PARA SENİN HAKIN DEMEZ BUDA DEMEK OLUYORKİ HARAM OLANI YANİ HAKKI OLMAYANI ALMIŞ ZİNA EĞER SANA YADA YAKINLARINDAKİ BİRİNE SÖZLÜ VEYA TÜRLÜ YOLLARLA YAPILMASINI İSTEMEDİĞİN BİR KÖTÜLÜĞÜ BAŞKASINA YAPMA BAŞKASININ EŞİNE YADA BİR YAKININA DUYDUĞUN KÖTÜ HEVESİ BAŞKASIDA AYNEN SENİN ÇEVRENDEKİLERE DUYSA YADA YAPSA KABUL ETMEM İMKANSIZ DİYORSAN SENDE YAPMA İÇKİ İSE BELKİ HARAM BELKİDE HARAM DEĞİLDİR ÇÜNKÜ NİYE DİYE SORACAKSANIZ BİR İNSANI KENDİNDEN ÇIKARTAN HERŞEY BENCE AMA İÇKİYİ FAZLA ALMADIĞIN MÜDDDETÇE SEN KÖTÜ SAYILAN BİRŞEY YAPMAYACAKIN DIR YANİ TAHMİNİM CE AMA AŞIRIYA KAÇIP FAZLA ALIRSAN NE KADAR KÖTÜ BİR DURUMA GELEEĞİNE KENDİN BİLE İNANAMAYACAKSIN VE DE DEDİĞİMİZ GİBİ KALKIP YAPTIĞIMIZ BU YANLIŞ LARI BAŞKALARI YAPMIYOR DİYE ONLARA MEDENİYETTEN UZAK DİYE NİTELENDİRMEK BENCE ÇOK KÖTÜ BİR ŞEY VEDE NE KADAR PİS BİR BATAKLIĞIN İÇİNDE OLDUĞUMUZU FARK EDELİM BENCE HEMEN BU BATAKLIKTAN KURTARALIM KENDİMİZİ ( BU SÖYLEDİKLERİMİN TERSİNİ SÖYLEYEN BİRİ ÇIKARSA BİR YERDE YANLIŞ YAPMIŞIM ANLAMINA GELİP GELMEYECEĞİNİ DÜŞÜNMEYECEM BİLE ) SEYDUNA
-
Ehmede_Omeri
- Banned

- Ruh Hali:Kızgın
- Burç:Terazi
- Siyabend
- Belawela Muhtarı

Re:
İçki haramdır,bunun az veya çok alınması diye bir şey olamaz.SEYDUNA yazdı:İÇKİ İSE BELKİ HARAM BELKİDE HARAM DEĞİLDİR ÇÜNKÜ NİYE DİYE SORACAKSANIZ BİR İNSANI KENDİNDEN ÇIKARTAN HERŞEY BENCE AMA İÇKİYİ FAZLA ALMADIĞIN MÜDDDETÇE SEN KÖTÜ SAYILAN BİRŞEY YAPMAYACAKIN DIR
Lütfen din kurallarını kendi düşüncelerinizle yorumlamayın!!!