Başbakanın, "Paramamızın Alım Gücü Arttı" Yalanı

Düşüncelerinizi Özgür Bırakın
Cabir
Başçavuş
Başçavuş
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Yengeç
Takım:Galatasaray
Başbakanın, "Paramamızın Alım Gücü Arttı" Yalanı

Mesaj gönderen Cabir » 27 Tem 2007 14:47

Başbakanın -İktidarımızda YTL değerlendi,alımgücü arttı- yalanını anlatalım.

Kasım 2002,AKP iktidara geldi. Bugünkü ytl. cinsinden 25-30 bin ytl'ye, 2 oda bir salon ev, 40-50 bin ytl'ye 3 oda bir salon ev alınabiliyordu.5 yıllık AKP iktidarının sonunda 2 oda bir salon evin TOKİ satış fiatı 54 bin ytl. Serbest piyasa fayatı. 80-100 bin ytl,.
3 oda bir salon evin TOKİ fiyatı 75-100 bin ytl. Serbest piyasa fiyatı. 100-l50 bin ytl.

Şimdi soruyorum 2002'de 25 bin ytl ile 2 oda bir salon ev alabiliyordum. Şimdi aynı evi 50-60 bin ytl'ye alabiliyorum. Benim paramın alımgücü nasıl arttığını AKP'ye oy veren 20 milyon seçmenden biri çıkıp bana izah etsin.

AKP iktidara geldiğinde,asgari ücret 180 ytl idi. Bu ücretle çalışan kişi 100 ytl.sini kiraya veriyordu.Yani yarısını,. Şimdi 420 ytl'ye çıkardık diye öğünüyorlar. Şimdi aynı evin kirası 400 ytl. oldu. Yani asgari ücretin tamamı. 2002 de asgari ücretin yarısını kiraya veriyordum. Şimdi tamamını veriyorum. AKP'ye oy verenlerden biri çıksın da benim paranın alım gücünün nasıl artttığını anlatsın bana. Eğer paramın alım gücü artsaydı 25 bin ytl'ye 2 ev almam gerekmez miydi? Ama bir evin 2 odasını bile almıyor param. Asgari ücretin yarısıyla kirada oturuyordum,şimdi üçte biriyle oturmam gerekmez mi?

Neyse esas işin özüne dönelim. Ne o? İslam. AKP'ye oy verenler kendilerini müslüman zannedenler ve islam adına oy veren 20 milyon seşmen. Ne diyor Allah AHİRETTE BUYNUZSUZ KOYUNUN HAKKINI BOYNUZLU KOYUNDAN ALACAĞIZ. Bize de siz de alın dünyada diyor.Kim alacak bunu? Elbette devlet. Türkiyede boynuzlu koyunlar kimler? Milletin paralarını bankalarda,holdinglerde hortumlayanlar. Bu boynuzlular tarafından boynuzlananlar kim? Buralarda tüm varını yoğunu kaybeden mağdurlar. Peki boynuzlular tarafından boynuzlananların hakkını almak için AKP ne yapması gerekiyordu. Allah Boynuzlu koyunun hakkını boynuzludan almamı emrediyor. Kimmiş bu bonuzlayan koyunlar bakalım deyip,onlardan boynuzlananların hakını alması gerekmez miydi? Ama o ne yaptı?

Korkmayın,ben varken kimse sizi boynuzlayamaz,ben garanti veriyorum.demesine rağmen,Boynuzlu Uzanlar tarafından boynuzlananlara,Boynuzlanırken bana mı sordunuz? Gidin hakkınızı başka yerde arayın.dedi. Boynuzlananlar da, bunların Allahın emrini yerine getireceği falan yok diyerek. Adalete gittiler. Adalet de Bonuzlayanlar ve boynuzlatanlar lehine karar verdi. Yani Boynuzlananlar boynuzlandığıyla kaldı islam adına seçilen AKP iktidarında.

Halbuki müslüman bir idareci olarak yapması gereken, boynuzlayanları bulup,boynuzlananların haklrını boynuzlayanlardan almaktı. Ama baktı ki Boynuzlayanlara kendi partilileri yardım etmiş,boynuzlayanlar kendi partisinin destekçileri imiş.Aynı namazda yanyana saf tutmuşlar. Kim bunlar,Yİmpaş,Endüstri,Kombassan vs......

Kendi garanti verdiği İmarbankasındaki boynuzlananlara bir boynuz da kendisi attı. 5 kuruş haklarından kimisine 2 kuruş verdi. Kimini daha botçlu çıkardı,kimisine de hiç vermedi.

İşte Boynuzlu koyunlardan boynuzsuz koyunların haklarını müslüman bir başbakanın alış şekli. Ve bu alış şekline islam adına destek veren 20 milyon müslüman olduğunu iddia eden seçmen. Ve 5 yıllık ikdidarında boynuzlananlardan taraf değil de, boynuzlayanlardan taraf olan Başbakan. Halbuki. 5 senelik iktidarında eğer müslümanca bir uygulama yapsaydı. Arkadaşlar gelin,halkımızı boynuzlamışlar,hukukumuzun yasları bunların haklarını almalarına engel teşkil ediyor. Bu yasaları mağdurların haklarını alabilecek şekilde düzenleyelim. diyebilirlerdi. Demediler,çünkü boynuzlularla göbek bağları var. Kendilerinin en büyük destekçisi onlar. Zaten Allah ta boynuzsuz koyunun hakkını boynuzlu koyundan alın diye kendi taraftarlarına hitap ediyor. Onlar üzerine alınmasınlar. Onlarla bir ilgisi yok. Allah Müslümanlardan istiyor bunu.Olmayanlardan böyle bir isteği yok zaten. Selamlar.

ZULME UĞRAYAN KARDEŞİNİN ÜZERİNDEN ZULÜM KALKANA KADAR,ONUN YANINDA OLAN KİŞİNİNİN, AYAKLARIN KAYDIĞI SIRATTA ONUN AYAĞI SABİT KALIR (Ebu Hureyre)

Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray

Re: Başbakanın, "Paramamızın Alım Gücü Arttı" Yalanı

Mesaj gönderen Siyabend » 28 Tem 2007 16:29

AKP Hükümeti ekonomiyi düzeltmek adına ve uzun vadeli olarak düşünerek önceliği devletin kalkınmasına vermiştir.Devletin borcunu ödeyip ekonomiyi belli bir raya sokmak isteyebilirler.Tabi bu arada yoksul ve işsiz olan insanların durumunda ne yazıkki bir iyileşme olmamıştır.
Bu yüzden hükümetin ekonomi politikasını yanlış buluyorum..

“Özgür Düşünce & Felsefe” sayfasına dön