Neredesiz Mağdurlar, Ölü Toprağı mı Serptiler Üzerinize?
- Siyabend
- Belawela Muhtarı

- Ruh Hali:Mutlu
- Burç:Kova
- Takım:Galatasaray
Bütün yazdıklarının ana hatları iyi müslüman olmak ve imarzedeler!
Daha öncede söyledim.Bu bir çelişkidir.
Yani iyi müslüman olmayı amaçlarken faiz ile para vermiş insanların sorununu ikide bir araya sokmak doğru değil.
Şüphesiz haksızlığa uğramış herkesin bir hakkı vardır ama imarzede kavramı ile iyi müslüman kavramı arasında dağ kadar fark vardır.
Bence bu iki kavramı bir arada kullanmayın.Çünkü kullandığınız vakit
inandırıcılığınız kalmaz..
Daha öncede söyledim.Bu bir çelişkidir.
Yani iyi müslüman olmayı amaçlarken faiz ile para vermiş insanların sorununu ikide bir araya sokmak doğru değil.
Şüphesiz haksızlığa uğramış herkesin bir hakkı vardır ama imarzede kavramı ile iyi müslüman kavramı arasında dağ kadar fark vardır.
Bence bu iki kavramı bir arada kullanmayın.Çünkü kullandığınız vakit
inandırıcılığınız kalmaz..
Re: Neredesiz Mağdurlar, Ölü Toprağı mı Serptiler Üzerinize?
Şimdi sana bir soru. Beş sene önce bir adama 5 koyun versen, bak ta çoğalsın diye. Beş sene sonra adam sana beş koyun getirse veya ikisi öldü deyip 3 koyun getirse. Veya hiç getirmese,hatta koyunların kalmadı üstelik bana da baktığım için şu kadar borçlusun dese,sen demez misim kardeşim bu koyunlar 5 senede,her sene kuzulamaları lazımdı,haydi bir kısmı kuzulamadı,bir kısmı öldü,kuzularında bir sene sonra koyun olup kuzuladığını hesap edersek 75 koyun getirmen lazımdı,kuzulamayan ve ölenleri düşersek 60 koyun kalması lazım,yarısını baktığına sayarsak hiç olmazsa 30 koyun getirmen lazımdı. Bu ne biçim hesap böyle demez misin?
İşte Başbakan da bu ülkenin çobanıdır islama göre,banka kurulum iznini veren ve denetleyen odur. Yani kuzuları çalan kadar suçludur bu hırsızlıkta, Madem çaldırdı,hemen hırsızı bulur,koyunları geri alır,bulamaz veya alamazsa,cebinden yerine koyar o koyunları ve üretmeye edvam eder.
Şimdi iki türlü pazarlık vardır. Birincisi,arkadaş ne olursa olsun ben koyunlarımın hersene kuzulamalarına göre ortağa verdim dersin karşı tarafta kabul eder. O zaman kuzulamayan ve ölenleri bakan cebinden öder. Bu Faiz sitemidir.
İkincisi arkadaş koyunlardan kuzulamayan ve ölenleri düşer ona göre hesap verirsin dersin ona göre hesap alırsın. Bu islami sitendir
Ama ikisinde de çoban koyunları çaldırınca ödemekten kurtulur diye madde yoktur. Madem birinci sitem faizdir. O zaman ikinci siteme geçmen gerekir müslüman bir başbakan olarak. Geçemiyorsan o zaman anlaşma şartlarına uyman gerekir. Ne diyor Allah İslam devleti kurulduktan sonra. Artık faiz kaldırılmıştır. Bundan önce alanların aldıkları kendilerinindir. Ha sen islam devletini kur,faizi kaldır. Ondan sonra faizli iş yapmak isteyenlere uygula. Nitekim eski dönemde de kısa vadelelrle verirlerdi. Şimdi beş sene sonra kiraların l50 ytlden 500 ytlye çıktığı ülkemizde aynı parayı vermeyi senin adalet anlayışın vicdanın kaldırır mı veya aynı hareketin sana yapılmasını adaletli bulur musun? Ne demiş atalarımız. Önce iğneyi kendine batıracaksın ki çuvaldızı başkasına batırmayı göze alabilesin. Bu konudaki çok güzel bir misalle bitiriyorum. Sahabeden biri efendimize gelerek,ben islamın şu şu kuralları vardır diyorlar,ben pek anlayamadım. Benim anlayacağım şekilde islamı bana anlatır mısın dedğinde. Ona İslam,sana yapılmasını istemediğin şeyi senin de başkalarına yapmamandır. Şimdi kendini bu zedelerin yerine koy,ona göre karar ver.
İslam uleması müslümanlardan islami idarenin olmadığı yerlerde yaşayanlar için faizli alışveriş yapabilirler diye izin vermişlerdir.
Üstelik bunlardan bono alanlar,Başbakanın faizle borç sistemesi üzerine vermişlerdir.
Şimdi faizsiz sitemle çalışan finans kurumları yok muydu ülkemizde diyeceksiniz? Var ama onların da hepsinin kar payları bankaların mevduat faizi düzeyinde. Hepsi aynı oranda mı kar ettiler bunların,hi,ç daha fazla kar veya zarar eden yok mu bunların içinde var tabi. Ama ellerindeki mevduatı kaçırmamak için böyle davranmak zorundalar. Yani aslında sadece bir kandırmaca.
İşte Başbakan da bu ülkenin çobanıdır islama göre,banka kurulum iznini veren ve denetleyen odur. Yani kuzuları çalan kadar suçludur bu hırsızlıkta, Madem çaldırdı,hemen hırsızı bulur,koyunları geri alır,bulamaz veya alamazsa,cebinden yerine koyar o koyunları ve üretmeye edvam eder.
Şimdi iki türlü pazarlık vardır. Birincisi,arkadaş ne olursa olsun ben koyunlarımın hersene kuzulamalarına göre ortağa verdim dersin karşı tarafta kabul eder. O zaman kuzulamayan ve ölenleri bakan cebinden öder. Bu Faiz sitemidir.
İkincisi arkadaş koyunlardan kuzulamayan ve ölenleri düşer ona göre hesap verirsin dersin ona göre hesap alırsın. Bu islami sitendir
Ama ikisinde de çoban koyunları çaldırınca ödemekten kurtulur diye madde yoktur. Madem birinci sitem faizdir. O zaman ikinci siteme geçmen gerekir müslüman bir başbakan olarak. Geçemiyorsan o zaman anlaşma şartlarına uyman gerekir. Ne diyor Allah İslam devleti kurulduktan sonra. Artık faiz kaldırılmıştır. Bundan önce alanların aldıkları kendilerinindir. Ha sen islam devletini kur,faizi kaldır. Ondan sonra faizli iş yapmak isteyenlere uygula. Nitekim eski dönemde de kısa vadelelrle verirlerdi. Şimdi beş sene sonra kiraların l50 ytlden 500 ytlye çıktığı ülkemizde aynı parayı vermeyi senin adalet anlayışın vicdanın kaldırır mı veya aynı hareketin sana yapılmasını adaletli bulur musun? Ne demiş atalarımız. Önce iğneyi kendine batıracaksın ki çuvaldızı başkasına batırmayı göze alabilesin. Bu konudaki çok güzel bir misalle bitiriyorum. Sahabeden biri efendimize gelerek,ben islamın şu şu kuralları vardır diyorlar,ben pek anlayamadım. Benim anlayacağım şekilde islamı bana anlatır mısın dedğinde. Ona İslam,sana yapılmasını istemediğin şeyi senin de başkalarına yapmamandır. Şimdi kendini bu zedelerin yerine koy,ona göre karar ver.
İslam uleması müslümanlardan islami idarenin olmadığı yerlerde yaşayanlar için faizli alışveriş yapabilirler diye izin vermişlerdir.
Üstelik bunlardan bono alanlar,Başbakanın faizle borç sistemesi üzerine vermişlerdir.
Şimdi faizsiz sitemle çalışan finans kurumları yok muydu ülkemizde diyeceksiniz? Var ama onların da hepsinin kar payları bankaların mevduat faizi düzeyinde. Hepsi aynı oranda mı kar ettiler bunların,hi,ç daha fazla kar veya zarar eden yok mu bunların içinde var tabi. Ama ellerindeki mevduatı kaçırmamak için böyle davranmak zorundalar. Yani aslında sadece bir kandırmaca.
En son Cabir tarafından 10 Ağu 2007 19:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
-
ZAGROS
- Moderator

- Ruh Hali:Huzurlu
- Burç:Koç
- Takım:Fenerbahçe
herkes buulunduğu mevkinin sorumluluğunu bilmek zorunda
bu gün Türkiyenin yarısı Akp'yi seçtiyse ve tek başına iktidara getirdiyse
Akp'de bunun hakını vermeli
bu gün Türkiyenin yarısı Akp'yi seçtiyse ve tek başına iktidara getirdiyse
Akp'de bunun hakını vermeli
Bu yanlışı,zulmü ve adaletsizliği yapan halk ta olsa,milletvekilleri de olsa,hatta Peygamber de(ki onlar yapmaz) olsa,saygı duymak asla caiz değildir ve kimse de saygı duymak zorunda değildir.
-
ZAGROS
- Moderator

Malesef gözümüzün önündeki perdeleri bir türlü kaldıramıyoruz
avrupalı insanlar haytlarını teklonoji'ile kazanırken biz halen
devrinden kalma yöntemler kulanıyoruz .
örneğin bir çiftçinin sabah tan akşama kadar çapalamasının karşılığı sadece ekmek parası
Avrupda ise çiçtçi olan bir kişi devletinde verdiği desdekle işlerini daha çok geliştiriyor ve daha çok kazanıyor
bu örnek her kesim için geçerli tabiki
ve bunun sorumluları kendilerini ABD ve AB ye boyun eğen politkacılarımızın suçudur
avrupalı insanlar haytlarını teklonoji'ile kazanırken biz halen
devrinden kalma yöntemler kulanıyoruz .
örneğin bir çiftçinin sabah tan akşama kadar çapalamasının karşılığı sadece ekmek parası
Avrupda ise çiçtçi olan bir kişi devletinde verdiği desdekle işlerini daha çok geliştiriyor ve daha çok kazanıyor
bu örnek her kesim için geçerli tabiki
ve bunun sorumluları kendilerini ABD ve AB ye boyun eğen politkacılarımızın suçudur
Ve tabi ki onları destekleyen % 47'nin
-
ZAGROS
- Moderator

evet malesef öyle
ama bana göre önceki yönetimlerinde suçu var
fakat tabiki iki dönemdir tek başına iktidar olan bir parti de
artık bir şeyleri rayına oturtmalı bence
ama bana göre önceki yönetimlerinde suçu var
fakat tabiki iki dönemdir tek başına iktidar olan bir parti de
artık bir şeyleri rayına oturtmalı bence
MUTLAKA ÖNCEKİLERİN DE VAR,ama rayına oturması olayı o biraz zor işte. Bir millet kendini değiştirmedikçe Allah ta onların durumunu değiştirmem buyuruyor. Bizim de alışkanlıklarımızı değiştirmeye hiç niyetimiz olmadığına göre.......Benim partim,benim adamım kazansın,biz nemalanalım da elalem,ülke ne olursa olsun demeye devam ettikçe. Selamlar
- Siyabend
- Belawela Muhtarı

- Ruh Hali:Mutlu
- Burç:Kova
- Takım:Galatasaray
Bence Türkiye'de faizsiz çalışan finans kurumları yok!Şimdi faizsiz sitemle çalışan finans kurumları yok muydu ülkemizde diyeceksiniz? Var ama onların da hepsinin kar payları bankaların mevduat faizi düzeyinde. Hepsi aynı oranda mı kar ettiler bunların,hi,ç daha fazla kar veya zarar eden yok mu bunların içinde var tabi. Ama ellerindeki mevduatı kaçırmamak için böyle davranmak zorundalar. Yani aslında sadece bir kandırmaca.
Senin de dediğin gibi hepsi birer kandırmacadır.
Şu noktada seninle aynı fikirde değiliz..
Türkiye'de bir sistem bozukluğu var.
Suçu sadece mevcut başbakana ya da senin yaptığın gibi direkt Erdoğan'a bağlamak haksızlık olur.
Mutlaka onun bir çaba içinde olması gerekir ama sonuç olarak ortada ciddi bir sistem bozukluğu ve sistemin kutsal koruyucuları konumundaki güçler vardır.
Tayyip Erdoğan'ı eleştirdiğiniz kadar keşke o güçleri de eleştirebilseydiniz.
makalelerimi az çok okuduğunuza göre onları da nasıl eleştirdğimi hatırlamanız lazım. Fakat 5 milyon ZEDEnin sorunlarını çözecek kanunları,derin devlet mi çıkaracak veya çıkarma mı diyecek. Dese dese AKP'nin içindeki DERİN AKP karşı çıktığı için çıkarmıyorlardır.