Akşam nübarek miraç kandiliydi. İslamın ilk yıllarına ait,İSLAMIN DOĞUŞU adlı filmi seyredeken,islamın,miskinlik ,vurdumduymazlık,merhamet adı altında korkaklık dini olmadığı dikkatim. çekti.Yapılan yanlışlara hemen müdahele etme aktivasyonunun ön planda geldiğini fark ettim. Zalime ve batıla galip gelebilmek için her imkan,seçenek ve stratejinin uygulamanın meşru olduğunu gördüm.
Şimdi bizdeki müslümanların neden bu davayı daha baştan kaybettiklerini anlamaya başladım. Bir haksızlık,bir zulüm karşısında,ALLAHINDAN bulsun demenin islami bir davranış değil,KORKALIĞA ait bir davranış olduğunu gördüm. Türkiye'de 70 milyon,dünyada bir milyarın üstünde BEN MÜSLÜMANIM diyen insan olmasına rağmen,neden islamın bir devletinin kurulamadığını kavradım. Bazı aklıevveller,insan hayatı çok önemlidir,ille de öldürmek mi lazım diye hemen insanlık havarisi,insan aşıkı kesilirler. Hepsi de bir yönüyle hırsızların,gaspçıların,zalimlerin sözcüleridir aslında. 3 adet gaspçının cezalandırılmasına tepki verirler de, bu gaspçıların gaspları sonucu,mağdur olarak,açlık ve yoksulluktan,hastalıktan ölen 3 milyon insanı görmezden gelirler. Hani siz insan havarisiydiniz* Bu ölenler insan değil mi? Koruduğunuz üç gaspçını gaspı yüzünden 3 milyo insan öldü,bu mu sizin insan sevginiz? Sahtekardır aslında hepsi bunların.
Eeee işte efendim,millet birbirini mi kırsın,bu insanlığa yakışır mı diye feryat ederler. Peki gaspçıların 3 milyon insanı telef etmesi insanlığa yakışır mı? Sen o üç gaspçıyı cezalandırsaydın veya gasplarını önlemek için tedbir alsaydın,o üç milyon insan telef olmayacaktı.
Onun için İslamın büyüklüğü burada ortaya çıkıyor. Zalimin zulmünü önlemek için her seçeneği deniyor ve en son seçenek ölüm bile olsa, o seçeneği de uygulamakta asla tereddüt etmiyor. Neden? 3 milyon insanın hayatını kurtarmak için.
İşte insan sevgisi budur. Zalim ve gaspçı,akraban da olsa ona karşı durmaktır. Nitekim bu zalimlerden kimi Peygamberlerinhanımı,kimi oğlu,kimi babası,kimi amcası idi. Nuh (A.S.) Kendine inanmayarak gemiye binmeyen oğlunun tufanda öldüğünü gördüğünde. Ya Rabbi o benim oğlum,dayanamıyorum deyince, Allah : Ey Nuh O senin oğlun değildir buyurdu. Tıpkı Efendimizin savaçlarında, savaşanlardan kimisinin babası,kimisinin kardeşi,kimisinin akrabası müşrik ordusunun içindeydiler ve kendi akrabalari ile şavaşıyorlardı.
Halifeler döneminden sonra Emeviler ve Haccacı zalim devirlerinde çok zulüm gördü müslümanlar. Hatta bu devirlerde sahabeden kimselerde vardı. Bu sahabeler asla onların yaptıkları zulümleri onaylamadılar ama,onların zulümlerine engel olacak bir hareketi de meydana getiremediler. Bunların içinde sadece Efendimizin torunu Hz.Hüseyin (R.A) Peygamber torunu olmanın verdiği basiret ve ferasetle,Muaviyenin zulümlerini görünce,hemen bu zulmü ortadan kaldırmak için bir birlik oluşturarak,zulme müdahele etti ama,başaramadı ve bu yolda şehit oldu. İşte İslamın çözüm sistemi zulme, yanlışa,anında müdahele edmektir. Bunun dışındaki hareket vemüslümanların kendi kafalarına göre yaptığı tüm çalışmalar beyhudedir.
İslam devletini kurmak için yola çıkan bir harekete,her müslüman anında katılmak zorundadır. Herhangi bir sebeple katılmayanlar BÜYÜK vebaldedirler. Onlardan ayrı veya onlara muhalif olarak islam adına,işte biz de islam için böyle çalışıyoruz demek İslam adına sadece bir kandırmadır. Harekete destek vermemek veya harekete muhalefet etmek insanı islam dairesinden çıkarır. Peki Bir çok hareket var hangisi islam hareketidir diyeceksiniz. Ben İslam devleti kurmak için yola çıktım,uyacağım kurallar falanca mezhebin,filanca şeyhin kuralları değil,Kur'an ve Peygamberin emirleridir diyecek.
Medinede İslam devletini kuran efendimiz,müşrik devletini yıkmak için, onları ilk önce ekonomik olarak çökertmek için ticaret yollarını kesiyor, Bedir'deki su kuyularından müşrik ordusunun istifade etmemesi için kuyuları kapatıyor. Müşrik ordusunu susuz bırakarak maddi ve manevi olarak çökertiyor. Peki bu yapılanlar doğru mu? Elbette doğru? Neye göre? İslama göre. Bizim aklı evveller bu uygulamaya da yazık insanlar susuz bırakılr mı,bu uygulama insani değildir diye hemen karşı çıkarlar.
Biliyorsunuz Medineye hicret eden müslümanlar,mallarını Mekke de bırakmışlardı. Müşrikler de onların bıraktıkları malları gasp etmişlerdi. Bu haberi duyan Hz. Hamza efendimize,savaşa izin ver,mallarımızı gasp etmişler,onları almak için vuruşalım diyor. Peygamber de,bir mal için vuruşulmaz,bu islama aykırıdır falan demiiyor. Ne diyor. Acele etme savaşa izin verilsin,o zaman vuruşuruz o malları almak için diyor. Neden? Çünkü mal dinin kutsal saydığı üç şeyden biridir. Müslüman gasp edilen malını geri almak için ne yapılması gerekiyorsa onu yapar ve malını geri alır. Bu Allahın emridir. Ve bunun için yaptığı savaş helaldir. Bu uğurda ölürse şehit olur. Çünkü malı korumak Allahın emri ve yoludur.
Ülkemizde Bankerler,bankalar ve holdiglerde 5 milyon insanımızın 70 katrilyonu gasp edildi. Devletin hukuku da eşkiya huku olduğundan,mağdurların % 80'i haklarını alamadı. Şimdi bu mağdurlardan herhangi biri,gaspçılara,gasp ettirenlere,gaspçıları destekleyenlere,haklarını vermeyen iktidar ve hukuka karşı, mallarını alabilmek için giriştiği her hareket islam adına meşru ve helaldir. Buna en son çözüm de dahil.Çünkü o gasp edilen malını almak için savaşmıştır. Bu uğurda ölürse ŞEHİTTİR. Onun bu hareketine verilen ceza da ZULÜMDÜR.
Ben bildiğimi ve düşündüğümü hiç çekinmeden söyleyen biriyim. Bana göre AKP'nin iktidara gelmesi için tüm kesimler el ele vererek çalıştılar. Biliyorsunuz. Milletimiz dinini pek bilmez,yaşamaz ama ona hakaret edilmesine asla müsamaha etmez. CHP adeta bu yönden AKP için çalıştı. AKP'den ayrılan S. Mumcu belki de ANAP'ı pasifize etmesi için özellikle Başbakan tarafından gönderildi. DYP ve ANAP Liderleri bunun için özellikle birleşerek güçlü bir hareket olmaktan kaçındılar. Hatta ordu bile muhtıralar vererek ve Cumhurbaşkanı seçtirilmeyerek milletin AKP'ye yüklenmesi içim Millet vicdanına menfi yönde baskı yapıldı. Çünkü Zenginler ve Avrupa çok memnun AKP'den. Nerden biliyorsunuz derseniz. Baksanıza Zenginlerin Patronu AKP'den milletvekili seçildi.
Enflasyonun düştüğü zaten yalan da,faizlerin düşmesi fakir fukaranın lehinedir yalanı var ortada. Çünkü AKP iktidara geldiğinde 150 ytl. olan ev kiraları,bugün500 ytl oldu. Senelik kira artışları % 25 .Nasıl düştüyse. Çekim kuvveti istikamet değiştirdi herhalde. Eskiden maaşının üçte birini veriyordu ev kirasına. Şimdi üçte ikisini veriyor. Zaten üçte bir kalıyor. Ya bir de enflasyın düşmeseydi nice olurdu fakir fukaranın hali. Onlar da bir yönüyle haklı galiba.
Benim anlatmak istediğim.enflasyon yüksek olduğu zamanlarda faizler de yüksekti. Azbuçuk geliri olanlar dişlerinden tırnaklarından artırdıklarını bankaya veya dövize yatırıp üç beş kuruş gelir elde ediyorlardı. Evler de ucuz olduğundan 3-5 sene sonra biriktirdikleri ve faizleriyle başlarını sokacak bir ev alabiliyorlardı. Şimdi para biriktirmek ne mümkün. Zaten para emlak ve borsaya kaydı. Eskiden 30 bin ytl olan ev şimdi 100 bin ytl. oldu. Devletin yaptığı ucuz evler bile 50-60 bim ytl. Tabi onda da ÇOK şanslı olman lazım. Şanslı değilsen havanı alırsın. Çünkü 50 bin kişi müracaat ediyor. Beş yüz ev dağılacak. Emlağa kayan ülke sermayesi yine zenginlerin cebine gitti. Çünkü Birçok dairesi olan zenginlerin daire ve kira fiyatları arttı. Lüks siteler kuran müteahhit ve holdigleryapıyor evleri. Borsada da Zenginlerin şirket ve fabrikalarının değeri10 kat arttı. Yani Fabrika aynı fabrika,mal aynı mal ama 10 kat artan sadece fiyatı. Orda da para zenginlerin cebine gitti. Fakir fukaraya bir faydası yok yani. Bunları şunu için söylüyorum. Fakir fukara edebiyatı yapan Başbakanın gerçekte kimlerin Başbakanı olduğunu anlatmak için söylüyorum
Selamlar.
Gerçekler ............
-
reis
- Albay

- Ruh Hali:Yorgun
- Burç:Balık
- Takım:Fenerbahçe
Re: Gerçekler ............
ohooooooooooooooooo :ser31
-
ZAGROS