Yaşar Kemal Kürt konferansında
-
- Acemi Er
Kürt Sorununun Demokratik Barışçıl Çözümü’ konulu konferansı ünlü yazar Yaşar Kemal açacak, Kürt edebiyatının önde gelen ismi Mehmet Uzun da konferansın kapanış konuşmasını yapacak.
13-14 Ocak tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek "Türkiye barışını arıyor" başlıklı konferansı "Demokratik barış inisiyatifi düzenliyor. Konferansla ilgili açıklama önceki gün DEP eski milletvekili Orhan Doğan, Prof.Dr.Cengiz Güleç, Prof.Dr. Doğu Ergil, Prof.Dr.Yusuf Zeren, Prof.Dr.Büşra Ersanlı, Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu, Mazlum Der Genel Başkanı Ayhan Bilgen, eski bakanlardan Ziya Halis, işadamı Ahmet Öcal ve Barış Grubu’ndan Seydi Fırat’ın imzasıyla yapılmıştı. Ortak açıklamada, "Dünya bölgemizdeki ateşe el uzatırken biz ülkemizdeki ateşe seyirci kaldık. Kalıyoruz. Yıkılan genç bedenler, yanan yürekler ve çaresizliğin derin yarası barış çabalarımızı yakınlaştırmamızı gerektiriyor. O denli yakınlaştırmalıyız ki ateş düşmesin aramıza. Barış caydırsın, barış durdursun şiddeti" denilmişti.
13-14 Ocak tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek "Türkiye barışını arıyor" başlıklı konferansı "Demokratik barış inisiyatifi düzenliyor. Konferansla ilgili açıklama önceki gün DEP eski milletvekili Orhan Doğan, Prof.Dr.Cengiz Güleç, Prof.Dr. Doğu Ergil, Prof.Dr.Yusuf Zeren, Prof.Dr.Büşra Ersanlı, Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu, Mazlum Der Genel Başkanı Ayhan Bilgen, eski bakanlardan Ziya Halis, işadamı Ahmet Öcal ve Barış Grubu’ndan Seydi Fırat’ın imzasıyla yapılmıştı. Ortak açıklamada, "Dünya bölgemizdeki ateşe el uzatırken biz ülkemizdeki ateşe seyirci kaldık. Kalıyoruz. Yıkılan genç bedenler, yanan yürekler ve çaresizliğin derin yarası barış çabalarımızı yakınlaştırmamızı gerektiriyor. O denli yakınlaştırmalıyız ki ateş düşmesin aramıza. Barış caydırsın, barış durdursun şiddeti" denilmişti.
KORKMA KIMSE TURKIYEYI BOLMEZ EGER KURTLER ISTESEYDI ZAMANDA INGILIZLERLE ISBIRLIGI YAPIP TURKIYEYI BOLERDI AMA KURTLER DIN KARDESLERI YANI TURKLERI SECTI ,BENCE SEN DOMOKRASIDEN KORKUYORSUN ,AMAN AMAN KORKMA TURKIYE OYLE KOLAKOLAY BOLUNMEZ ,BUNU PKK LAR IYI BILDIGI DUSUNUYORUM ,AMA SU BOLUNME KORKUSUNU UZERINDEN ATMAN LAZIM. DEMOKRASI ,DEMOKRASI.YASASIN DEMOKRASI.
benim bir korkum yok,Türkye bölünmez bölünemez zaten
benim anlayamadığım böünmezliğini bile bile neden hala propaganda yapıyorlar yada neden bu düşünceye sahipler.demokrasi derken neyden bahsediyosun onu anlamış değilim..hepimiz aynı haklara sahip değilmiyiz zaten..eğer pkk yada ona benzer örgütler vede yandaşları olasaydı toplulumuzda ön yargı oluşmazdı..insanlar birbirine kinle yaklaşmazdı.ama bir demokrasi tutturmuş gidiyorsunuz..demokrasi anlayışını merak ettim şimdi senin yanlış anlama anlayış derken düşünceni meak ettim sadece..
eğer demokrasi anlayışları(dağdakilerden bahsediyorum) türk devletinin bayrağını,başkanını,ordusunu yok sayıp kendi bayraklarını benimseme kendilerine bir başkan ilan edip bizim terörist başı dye nitelendirdiğimiz kişinin posterlerini dolaştırıp aleyhine slogan atmalarıysa yada sırf demokrasi uğruna devlet malına zarar verip otobüsleri yakıp,karakolları bombalayıp masum insanlarının ölümüne sebeb olmalarıysa hatta onuda geçtim bi 8 ay önce falanda öğrenci servisine bomba koyulup subay çocukları öldürülmeye kalkışılmıştı
bu masum insanların arasında bebekler ve çocukalrda mevcut ise ben bu demokrasi anlayışını bidaha bir gözden geçirmek isterim bu demokrasi değil resmen bölücülük düşüncesidir..
ben şunuda merak ediyorum..islam dininde bunların hepsi haramdır..kamu malına zarar verme,masum insanları hatta masum olmayan insanları öldürme,devletine zarar verecek olaylara karışma falan bunların hepsi günah..Ya Allah aşkına Allahın verdiği canı ancak Allah alır bırak demokrasiyi bölücülük için bile yapılan bu silahlanmalar,bombalamalar başlı başına inançsızlıktır

eğer demokrasi anlayışları(dağdakilerden bahsediyorum) türk devletinin bayrağını,başkanını,ordusunu yok sayıp kendi bayraklarını benimseme kendilerine bir başkan ilan edip bizim terörist başı dye nitelendirdiğimiz kişinin posterlerini dolaştırıp aleyhine slogan atmalarıysa yada sırf demokrasi uğruna devlet malına zarar verip otobüsleri yakıp,karakolları bombalayıp masum insanlarının ölümüne sebeb olmalarıysa hatta onuda geçtim bi 8 ay önce falanda öğrenci servisine bomba koyulup subay çocukları öldürülmeye kalkışılmıştı

ben şunuda merak ediyorum..islam dininde bunların hepsi haramdır..kamu malına zarar verme,masum insanları hatta masum olmayan insanları öldürme,devletine zarar verecek olaylara karışma falan bunların hepsi günah..Ya Allah aşkına Allahın verdiği canı ancak Allah alır bırak demokrasiyi bölücülük için bile yapılan bu silahlanmalar,bombalamalar başlı başına inançsızlıktır

Malesef hiçbir zaman aynı haklara sahip olmadık!beyazgül yazdı:..hepimiz aynı haklara sahip değilmiyiz zaten..
En basitinden ve önemlisi olarak Kürtler dillerini kullanamıyorlar!
Türkiye'de onlarca tv kanalı var ve hepsi türkçe yayın yapıyor!
Buna karşılık kürtçe yayın yapan bir ulusal kanal yok.
Yayın yapan tv kanallarının hiçbirinde kürtçeye yönelik bir program yok!
Çok nadir bir kürtçe şarkı çalınsa o da olay oluyor!
Hiçbir okulda kürtçe eğitim verilmiyor!
Hala kürtçe isimler üzerinde yasaklar var!
Hala kürtlere "siz bir millet değilsiniz,türksünüz" deniliyor!
Hala legal bir parti olan bir partiye terörist partisi olarak bakılıyor!
Türklerde oluşan önyargının tek sorumlusu TRT zihniyetinin yıllarca uyguladığı propagandadır!
Bütün kötülüklerin sebebi olarak kürtler gösteriliyor!
Demokrasi; bütün bu haksızlıkları ortadan kaldıracak tek güçtür!
Demokrasi;insanların özgürlük adına bir yerlere saldırmasına izin vermez!
Demokrasi,aradaki sevgi bağını güçlendirir!
Bugün ben bir kürt olarak bir türk ile aynı haklara sahip olduğumu düşünürsem onu daha çok severim ama onun benden daha ayrıcalıklı olduunu hissettiğim anda ondan soğurum!
Ne fazla ne eksik,türkler hangi haklara sahip ise biz de o haklara sahip olmak istiyoruz!
Bir türk olarak kendi dilini ne kadar kullanabiliyorsan ben de bir kürt olarak kendi dilimi o derecede kullanmak isterim.
bence konferans yapan isanlar hic bir sekilde boluculuk yapmiyorlar konferans yapan kisiler turkiyenin dunyaca taninmis yazarlari sen bulara sagisislik yapiyorsun ,niye bazi isanlar hakini arainca buluculuk oluyor ,bu duyadaki butun isanlar seninle ayne fikirlerde olamazki ,bence siz boluculuk yapiyorsunuz hanim efendi.
siz bazen solcu
bazen ulkcu bazen komenist,seni anlmiyorum.kurtlerin yuzde 70 turkiyenin bolunmesinde yana degil .

KURTLER MALESEF TURLERIN OLDUGU HAKLARIN HIC BIRINE SAHIP DEGIL .ISPANYA DA UC TANE OTONOM BOLGEVAR BIRI KATALUNYA,GALICIA,VE BASK BOLGESI BULAR FRANCO REJIMINDEN SONRA 1960 LARDA OTONOMBOLGE ILAN EDILDI ,ISPANYA BOLUNDUMU HAYIR.ISTE BATI DEMOKRASI ANLAYISI ILE ORTA DOGU DEMOKRASI ANLAYISIN FARKI BURDA .
ARIAGA yazdı:bence konferans yapan isanlar hic bir sekilde boluculuk yapmiyorlar konferans yapan kisiler turkiyenin dunyaca taninmis yazarlari sen bulara sagisislik yapiyorsun ,niye bazi isanlar hakini arainca buluculuk oluyor ,bu duyadaki butun isanlar seninle ayne fikirlerde olamazki ,bence siz boluculuk yapiyorsunuz hanim efendi.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
siz bazen solcu
bazen ulkcu bazen komenist,seni anlmiyorum.kurtlerin yuzde 70 turkiyenin bolunmesinde yana degil .
:) ya iyide ben konferansta illaki bölücülük yapıcaklar diye birşey demedim arkadasım.benim demek istediğim inşallah ki sorunlar dile getirilir ve güzel paylaşımlar ortaya çıkarak bazı sorulara cevaplar bulunabilir..bunun neresi kötü