Akpli milletvekilleri öyle diyor. ELEŞTİRİYE AÇIĞIZ AMA KUM TORBASI DA DEĞİLİZ. İyi güzel de zedeler yıllardır feryat ediyorlar,yanlış yapıyorsunuz,zulmediyorsunuz bize diye? Sizler milletin vekilisiniz,sizin görevniz millete kulak vermek. Ama siz milletin feryatlarına kulak vereceğinize, sizi milletvekili seçtiren Başbakan ne derse onu yapıyorsunuz. Ondan sonra Biz Kum torbası değiliz diyorsunuz. İşte bunu anlayın,siz birilerinin kum torbası değilsiniz eleştirilere karşı,siz milletin sorunlarını çözmek için seçilen kişilersiniz. Zedeler feryat ediyor,kulak verin onların feryatlarına,bakın niye feryat ediyorlar ve bu feryatlarını dindirmek için bizim ne yapmamız gerekiyor diye inceleyin. Ve sorunlarını çözecek kanunlartı çıkarın.
Ama siz feryat edenlerin feryadına değil de Başbakanın talimatına kulak veriyorsunuz,ondan sonra da kum torbası olmaktan şikayet ediyorsunuz. Anlayın artık, Başbakanın milletvekili yapmak için niye sizi tercih ettiğini. Kendisi zulüm yapacak,yaptığı bu zulüm nedeniyle eleştiri ve feryatlarla arasına bir set lazım,eleştiri ve faeryatlara siper olacak kum torbası olma görevi verdi verdi size. Aylık 8000 ytl. ücretle tutulan kum torbaları. Göreviniz Başbakanın talimatları meclise gelince hep birden KABUL diye el kaldırmak,tabi muhalefetinkilere de doğru da olsa,yanlış ta olsa RED dfiye. Ondan sonra bu zulüm kanunları nedeniyle mağdur olanların eleştiri ve feryatlarını karşılayacak kum torbası görevini ifa etmek.
İşte size iki seçenek,ya milletin vekili olup,onların feryatlarına kulak vererek,feryatlarını gidermek için sorunlarını çözmek.ya da millete kulaklarını tıkayıp,Başbakanın talimatlarını kanunlaştırmak ve tabi bunu sonunda gelen eleştirilere karşı KUM TORBASI olmak. Seçim sizin. Milletin vekili veya KUM TORBASI.
Yargıdaki,haysiyetli, hak hukuk ve adalet taraftarı yargıçlar feryat ediyor,hukuk ve adalet dağıtmıyoruz mağduriyet ve zulüm dağıtıyoruz diye. Yargı gerek kanunlar ve gerekse personel yönüyle çok çok yetersiz,davaların % 60 ı zaman aşımından düşüyor,hiç bir kararımızdan haklılar gerek yargılama süresinin uzun olmasından meydana gelen mağduriyet ve gerekse verilen kararın haklının mağduriyetini giderecek nitelikte olmaması nedeniyle. Bu nedenle davacılar davalarınını AHİMe taşıyorlar. Gerçi AHİMin de pek farkı yok davaların neticelenme süresi bakımından. Karar olarak ta haklıların alacaklarını tam olarak verikleri söylenemez,bizden bir parça iyiler sadece.
Bunları düzeltecek olan siyasi iktidar da ne yazık ki ayak sürüyor. Ne adaleti sağlayacak kanunları çıkarıyor, ne de yargı kapasitesini ihtiyaca yeterli hale getirecek kanunları.
Peki neden yapmıyor bunları? Çünkü halkı soymanın bir yolu da bu aslında. Nitekim Holdinzedelerin davaları 10 yıl oldu,henüz sonuçlanmadı,zaten alacaklarının şu anki hukuk kanunlarıyla ödenmesinin mümkün olmadığını söylüyor hukukçular. Yani siyasi iktidarın bunlarla ilgili yeni kanun çıkarması gerekiyor. İmarzedeler malum,5 sene oldu davaları,kesinleşen karar yok,hükümet kendi kafasına göre bir rakam ödedi. Yani 10 kuruş hakkına,2 kuruş. Hatta bazılarına haklarını vermek şöyle dursun daha borçlu çıkardı devlete. Şimdi yargıya da talimat verdi. Bunlarla ilgili kararlarınızı benim verdiğim rakama göre verin diye. Yargı şimdi o kararaı vermeye çalışıyor. Yani Hukuk ta AKP oldu.
Peki siyasi iktidar niye çıkarmıyor bu kanunları? Çünkü zedeleri hortumlayanlar en birinci destekçileri. Zaten hukuku adil olmaması ve gecikmeli çalıştırmak soygunun bir parçası.
Davaları uzattıkça uzatıp,millete bıkkınlık getirmek. Lanet olsun dedirtip kendisinin verdiği rakama razı etmek,ille de hakkını almak isteyenlerin de AHİMe gidememeleri için davalarını zaman aşımından düşürmek. Yani zedeler için soygun sonrası hazırlanan Şeytani tezgahlardan biri sadece hukuk etabı.
Şimdi AHİM içinde TMSF Başkanı seferbelik çağrısı yapıyor millete. Bunların haklarını vermemek için AHİMe baskı yapalım,aksi halde bunlara verilecek paralar sizin cebinizden çıkacak diye.
Niye onların cebinden çıkarıyorsunuz ki,hortumcuları denetlemeyen ve bu denetleme sonucunda onlardan rüşvet alan millet mi? Hortumculara para toplayanları milletvekili yapan millet mi? Hortumcuları himaye eden,seçim öncesi finans kurumlarıda parası olanlara garanti veren ve sonra da KİME VERDİYSENİZ ONDAN ALIN DİYEN millet mi? Zamanında ödemeyip,geçen beş sene nedeniyle alacaklarını üzerine faiz bindiren,onları manevi tazminat alma hakkı kazanmalarına neden olan millet mi? Hortumcuları kim denetlemediyse,onlardan kim rüşvet aldıysa,onlara para toplayanları kim milletvekili yaptıysa,mağdurlara ödeme kanunlarını kim çıkarmadıysa,seçimden önce söz verip sonra kim KIVIRDIYSA ve kimler hortumladıysa onlar ödesin. Millete niye ödettiriyorsunuz ki. Zararı ben açayım,başkası ödesin. Hangi hukuk kitabında yazıyor böyle bir adalet. TANGANAKAN HUKUKUNDA MI? Selamlar.
Meclisteki Kum Torbaları
-
- Moderator
- Mesajlar:9466
- Kayıt:28 Şub 2007 22:02
- Ruh Hali:Huzurlu
- Cinsiyet:Erkek
- Burç:Koç
- Takım:Fenerbahçe
Re: Meclisteki Kum Torbaları
türk milleti bir tür anlamış değilim !
biri çıksa ben bunu yapacam, ben en iyiyim benden daha iyisini bulamasınız gibi
bir kaç klasik vaatte bulunması onu iktidara taşımaya yetiyor .
Allah milelltimize ulusumuza akıl fikir versin
akp gibi parti nasıl olurda tekrar iktidara geldi halende anlamış değilim
paylaşım için teşekkürler Cafer
biri çıksa ben bunu yapacam, ben en iyiyim benden daha iyisini bulamasınız gibi
bir kaç klasik vaatte bulunması onu iktidara taşımaya yetiyor .
Allah milelltimize ulusumuza akıl fikir versin
akp gibi parti nasıl olurda tekrar iktidara geldi halende anlamış değilim
paylaşım için teşekkürler Cafer
Re: Meclisteki Kum Torbaları
ben anlamış değilimZAGROS yazdı:türk milleti bir tür anlamış değilim !
biri çıksa ben bunu yapacam, ben en iyiyim benden daha iyisini bulamasınız gibi
bir kaç klasik vaatte bulunması onu iktidara taşımaya yetiyor .
Allah milelltimize ulusumuza akıl fikir versin
akp gibi parti nasıl olurda tekrar iktidara geldi halende anlamış değilim
paylaşım için teşekkürler Cafer