DTP'li Türk: Aydınlar Ersoy Kadar Olamadı

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
DTP'li Türk: Aydınlar Ersoy Kadar Olamadı

Mesaj gönderen Siyabend » 26 Şub 2008 17:23

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk partisinin grup toplantısında konuşan Türk, "Bu kış günü o nbin askerin sınırı geçmesi, yüzbin askerin sınıra yığılması yapılan bir operasyon değildir, bir harekat değildir. Bu bir savaştır. Bir başkasının topraklarına girmek uluslararası anlaşmalara aykırıdır. Halk inanıyorum ki gencecik insanların ölmesinin bir gün bunun hesabını soracaktır. Ben inanıyorum ki AKP bunu pahalıya ödeyecektir" dedi.

"Aydın geçinenler bir Bülent Ersoy kadar olamamıştır. AKP İslamiyet'e bile ters düşmüştür" ifadelerini kullanan Türk, "Bugün grubu olan bir çok parti AKP'nin savaş kararına destek vermiştir. Tarih bunları cezalandıracaktır. Biz savaşa karşıyız" diye konuştu.

Ersoy ne demişti?
Bülent Ersoy Popstar Alaturka programında şöyle konuşmuştu:

"Tamam vatan bölünmez, bilmem ne olmaz ama göz göre göre de bu çocukları bütün analar doğursun, toprağa versinler. Bu mu yani? Başkalarının savaşı için doğurduğum çocuğu toprağa veremem."

Bu sözler programda buz gibi bir hava esmesine neden olmuş, Ebru Gündeş, Ersoy'a karşılık olarak "İnşallah Allah bana bir oğul nasip eder de anlı şanlı askere yollarım" derken Ersoy araya girerek "Ondan sonra da ölüsünü eline alırsın" demişti. İkili bunun üzerine söz düellosuna girişmişti.

"Bu devlet için, bu topraklar için, bir kadın olarak ne gerekiyorsa yapabilirim. Benim oğlum da aslan gibi yapar" diye konuşmasını sürdüren Gündeş, "Eğer bunun için kaderde ölüm varsa, alnımıza yazılmış böyle bir şey varsa, onu da yaşayacağız. Bunun için şehitler ölmez, vatan da bölünmez zaten" diyerek konuşmasını sonlandırmıştı.

Bülent Ersoy bu sözlere 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' hep aynı klişe laflar' diye karşılık verince ortam iyice gerilmişti. Ersoy sözlerini şöyle bitirmişti:

"Hep bunu söylüyoruz zaten. Çocuklar gidiyor, kanlı gözyaşları, cenazeler... Klişeleşmeş laflar...

beyazgül
Yönetici
Yönetici
Ruh Hali:Yorgun
Burç:Yay

Re: DTP'li Türk: Aydınlar Ersoy Kadar Olamadı

Mesaj gönderen beyazgül » 27 Şub 2008 12:09

Başkalarının savaşı için doğurduğum çocuğu toprağa veremem."
çok yanlış bir cümle olmuş başkalarının savaşı.......???
ya bizim savaşımız bu sanki yabancı ülkeler birbirine girdide onlar için gittik kuzey ırağa..

tamam bizde bazı şeylere artık karşıyız yeter diyoruz ama şuan yapılması gereken en son şey yapılıyor..genede fazla konuşmak istemiyorum
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray

Re: DTP'li Türk: Aydınlar Ersoy Kadar Olamadı

Mesaj gönderen Siyabend » 27 Şub 2008 16:17

"Başkalarının savaşı" derken sanırım şunu demek istemiştir;
Yıllarca bu sorunu çözemeyen ve çözmek istemeyen,çözülmedikçe
ceplerini dolduranları kastetmiştir.
Bu sorunun silahla,öldürmekle çözülmeyeceğini artık herkes biliyor
ve dile getirdiği halde hala silahla çözümde ısrar ediliyor.
Bülent Ersoy'un tepkisini çok doğru buluyorum ve eminim onun bu çıkışı
bir çok insana örnek olacaktır...

“Gündem & Haberler” sayfasına dön