'Newroz Saldırıları Merkezi ve Düşmanca'

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
'Newroz Saldırıları Merkezi ve Düşmanca'

Mesaj gönderen Siyabend » 23 Mar 2008 18:52

AMED (23.03.2008)- DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ile Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş'ın Newroz kutlamalarının olaysız geçmesi için görüştüğü İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın "gerekli talimat verilecek" sözüne rağmen, birçok yerde kan döküldü. DTP’liler saldırının merkezi ve ‘düşmanca’ olduğunu söylediler.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde İkbal Yaşar (20), Van'da Zeki Erinç (35) polisin silahlı müdahalesi sonucu hayatını kaybederken, 20'si kurşunla olmak üzere onlarca kişi yaralandı. DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, güvenlik güçlerinin olayları yatıştırma değil, öldürme amaçlı davrandığını ifade ederek, "Sayın Bakan dün Van olayları için üzgün olduğunu belirtti, ancak bugün Yüksekova'da aynısı yapmaktan çekinmediler. AKP Ergenekon çetesi ile yükselen tansiyonu Kürtleri katlederek düşürmeye çalışıyor" dedi.

Türkiye'de bu yıl ki 21 Mart Newroz kutlamaları, geçen yıllara oranla hem kitlesel, hem de olaylı geçti. DTP'nin merkezi kararıyla 13 Mart'ta Diyarbakır'da başlatılan Newroz kutlamaları, 10 gündür başta bölge illeri olmak üzere Türkiye'nin ve dünyanın birçok kentinde coşkuyla yapıldı. Kutlamaların sorunsuz geçmesi için DTP Grup Başkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk ile DTP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, geçen hafta İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı makamında ziyaret etti.

Görüşmeye ilişkin bilgi veren Demirtaş, şunları söyledi: "Sayın Bakan'a partimizin belirlediği yer ve tarihlerde kutlamaların yapılması durumunda sorun çıkmayacağını, aksi takdirde olayların çıkabileceğini söyledik. Bakan Atalay da 'Partinizin kutlamaların sorunsuz geçmesi için yapacağı planlama önemli. Bundan memnuniyet duyarız. Olaysız geçmesi için gerekli yerlere bildireceğim' dedi."

OLAYLARIN SORUMLUSU AKP HÜKÜMETİDİR

Van'a giderek yaralıları hastanede ziyaret eden Selahattin Demirtaş, 3 yaralının durumunun kritik olduğunu söyledi. Bu kişilerin özellikle kafa ve göğüs bölgesinden kurşun yarası aldığını belirten Demirtaş, olayların büyümesinden İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve AKP Hükümeti'ni sorumlu tuttu.

"Dün görüştüğüm Sayan Atalay üzgün olduğunu belirtti. Ancak bugün aynısını Yüksekova'da yapmaktan çekinmediler" diyen Selahattin Demirtaş, güvenlik güçlerinin aşırı güç kullanımından öte öldürme amaçlı davrandığını söyledi. Demirtaş, "Aşırı kullanımının ötesinde düşmanca tavır var. Van, Hakkeri, Yüksekova ve Siirt'te aynı manzara yaşandı. Polis yetkisini yasalardan alır. Yetkileri yasalarda gayet açıktır. Bazı hallerde bu yetkiyi aşabilir ama burada yaşananlar bunun ötesinde bir şey. Doğrudan hedef gözeterek, ateşli silahlarla insanların üzerine ateş açılmış. Burada öldürme amacı var" diye konuştu.

SALDIRILAR MERKEZİ

Newroz kutlamalarının 1 haftadan bu yana devam etmesine rağmen son iki günde olayların tırmandığına dikkat çeken Demirtaş, şunları kaydetti: "Son müdahalelerin merkezi olduğu anlaşılıyor. Anlaşılon o ki AKP Ergenekon operasoynu yaparken, aynı zamanda Kürtlerin yaptığı gösterilere de sert müdahaleleler gerçekleştiriyor. Yani Ergenekon operasyonuyla yükselen tansiyonu Kürtleri katlederek düşürmeye çalışıyor. Yine Diyarbakır Newrozu'nda ortaya çıkan mesajların etkisini ortadan kaldırmaya çalışıyor."

Demirtaş, konuyu TBMM gündemine taşıyacaklarını kaydetti.

NEWROZ’UN BİLANÇOSU

20 Mart

* Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde korucular Newroz kutlaması yapan halkın üzerine kaleşnikof marka silah ile ateş açtı. Olayda Nedim Ertan (25) ayak ve çenesinden, Reşit Kolanç (35) kolundan, Nurettin Kolanç (50) yüzünden, Feyruz Kolanç (25) bacak ve kalçasından, Şerif Turan da (17) ayaklarından yaralandı. Silopi İlçesi'nde ise polis, gaz bombaları ve panzerlerle müdahale etti. Olayda Recep Aşan (15) adlı kişi kalçasına isabet eden gaz bombasından, onlarca kişi de arbede sırasında yaralandı.

* İzmir'in Narlıdere İlçesi'nde düzenlenen Newroz kutlamalarına polisin müdahalesinde 4 kişi yaralandı.

* Suriye'nin Qamişlo kentinde Newroz'u kutlayan kitlenin üzerine askerlerin ateş açması sonucu 3 kişi öldü.

21 Mart

* Urfa'nın Viranşehir İlçesi'nde Newroz kutlaması sonrası meydana gelen olaylarda 11 kişi yaralandı.

* Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde yapılan Newroz kutlamaları sonrası yürüyüş yapan yüzlerce kişiye polis panzer, gaz bombaları ve silahla müdahale etti. Olaylarda 23 yaşındaki Kadri Bilen karnına isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Vesile Kaçmaz adlı kadının kolu kırılırken, gaz bombasından etkilenen Netice Elçioğlu, Rumeya Arık, Sebahat Bilgiç, Halime Konak, Bahar Karlan, Kadriye Ekine ve Türkan Alaca da Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

22 Mart

* Van'daki gösterilere yönelik müdahalede 14'ü polis 65 kişi yaralandı. Durumu ağır olan Gülşah Aslan, Ayhan Kurt, Yüksel Sönmez ve Ayhan Mayan adlı vatandaşlar Van Araştırma ve Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. 35 yaşındaki Zeki Erinç hayatını kaybetti.

* Hakkari'de DTP İl binası önünde yapılan basın açıklamasına polisin müdahale etmesi sonucu aralarında Hakkari eski Belediye Başkanı Metin Tekçe'nin de aralarında bulunduğu 23 kişi yaralandı.

* Siirt'te çıkan olaylarda Ahmet Bartık ve Sosın Özalp adlı kişiler, aldıkları kurşun yarası sonucu Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi.

23 Mart

* Hakkâri'nin Yüksekova İlçesi'ndeki gösterilerde vücutlarına kurşun isabet eden Selim Akbaş, Raif İren ve Savaş Babalıtaş adlı kişiler, Van'daki hastanelere kaldırıldı. Göğsüne kurşun isabet eden 20 yaşındaki İkbal Yaşar yaşamını yitirdi.

ANF NEWS AGENCY

beyazgül
Yönetici
Yönetici
Ruh Hali:Yorgun
Burç:Yay

Re: 'Newroz Saldırıları Merkezi ve Düşmanca'

Mesaj gönderen beyazgül » 25 Mar 2008 14:36

Madem eğlenmek istiyorsunuz neden işi politikaya döküyorsunuz halaylar çekin ateşten atlayın düşüncelerinizi yasa dışı kelimelerle ifade etmeyin..uygunsuz resimler açmayın yasa dışı örgütler için lehine sloganlar atmayın..sakin sesiz yorumlarda bulunursanız sesinizi daha güzel duyurursunuz..Böyle bir zamanda kardeşliği daha güzel ortaya dökersiniz..ama bu gösterilerde olay çıkaranlar zaten ortalığı karıştırmak isteyenlerdir..

Olayların çıkacağı belliydi gene yaparlar gene yasa dışı hareketlerde bulunurlar dediler ve dedikleride çıktı neden birazda insanları şaşırtma yöntemine başvurmuyorsunuz da savaşa doğrukaçıyorsunuz anlam veremiyorm
ZAGROS
Moderator
Moderator
Ruh Hali:Huzurlu
Burç:Koç
Takım:Fenerbahçe

Mesaj gönderen ZAGROS » 25 Mar 2008 22:18

beyazgül yazdı:Madem eğlenmek istiyorsunuz neden işi politikaya döküyorsunuz halaylar çekin ateşten atlayın düşüncelerinizi yasa dışı kelimelerle ifade etmeyin..uygunsuz resimler açmayın yasa dışı örgütler için lehine sloganlar atmayın..sakin sesiz yorumlarda bulunursanız sesinizi daha güzel duyurursunuz..Böyle bir zamanda kardeşliği daha güzel ortaya dökersiniz..ama bu gösterilerde olay çıkaranlar zaten ortalığı karıştırmak isteyenlerdir..

Olayların çıkacağı belliydi gene yaparlar gene yasa dışı hareketlerde bulunurlar dediler ve dedikleride çıktı neden birazda insanları şaşırtma yöntemine başvurmuyorsunuz da savaşa doğrukaçıyorsunuz anlam veremiyorm

peki siz neden yılbaşı kutlamalarında deli gibi eğlenib sarhoş olup maganda kurşunuyla mahsum insanları vuruyorsunuz
ve sarhoş olup içkili bir şekilde araba kulanıp trafik canavarı oluyorsunuz
bu saydığım iki insanlık dışı harekey sadecebir örnek
ayrıca bazı türk vatandaşı yılbaşı kutlamalarını öyle abartıyorki ailesiyle bile toplu sevişmeye giriyor

sizin yılbaşı taşkınlıklarınız bizm ise özgürlük bayramımız newruz
inadınıza inat her baha newroz kutlanacak
sizlerde her yıl olduğu gibi yılbaşlarını ve bir milli maç sonrasında yine taşınlıklarınıza devam edin için, maganda kurşunu sıkın ve toplu gece partilerinize dvam edin !!
beyazgül
Yönetici
Yönetici

Mesaj gönderen beyazgül » 27 Mar 2008 09:57

bizim yılbaşı partimiz yok çoğul konuşamazsın yılbaşı müslümanların eğlencesi yada bayramı değildir..ama bu gösterilerde çoğul konuşabilirim hem o senin dediklerin yılbaşı partilerinde değilde daha çok doğuluların yada karadenizlilerin düğünlerinde oluyor halaylar zılgıtlar çekilirken oluyor zagros..kimsenin üstüne leke de atmak istemem batı kesimdede yapılan yanlışlar var ama senin dediklerinle benim dediklerim arasındada dağlar kadar fark var
ben nededim eğlenin ateşten atlayın güzelce kutlayın konuşmlar yapın kendinizi savunun ama bölücü gösteriler yapmayın dedim bu bile dokunmuş ya sana ben sana daha ne diyim..
ZAGROS
Moderator
Moderator

Mesaj gönderen ZAGROS » 27 Mar 2008 22:29

beyazgül yazdı:bizim yılbaşı partimiz yok çoğul konuşamazsın yılbaşı müslümanların eğlencesi yada bayramı değildir..ama bu gösterilerde çoğul konuşabilirim hem o senin dediklerin yılbaşı partilerinde değilde daha çok doğuluların yada karadenizlilerin düğünlerinde oluyor halaylar zılgıtlar çekilirken oluyor zagros..kimsenin üstüne leke de atmak istemem batı kesimdede yapılan yanlışlar var ama senin dediklerinle benim dediklerim arasındada dağlar kadar fark var
ben nededim eğlenin ateşten atlayın güzelce kutlayın konuşmlar yapın kendinizi savunun ama bölücü gösteriler yapmayın dedim bu bile dokunmuş ya sana ben sana daha ne diyim..

Beyazgül yorumununun tamamını okumadım asla okummamda Zaten Yaptığın yorumun başında niyetinin ne olduğu beli (Size kötü niyetli biri siniz demek istemiyorum )ama sizi kötü niyetli yapan düşüncele ve yorumlardan uzaklaşmanızı tavsiye ediyorum

Cevap olarak _Doğu ve karadenizdeki düğünlerdeki taşıkınlıklar diyorsun
benim memleketimde düğünlerde ateşli silah yasak bu bir ve ikincisi doğudaki urfa düğünleri haricinde hiç bir doğu ilve ilçesindeki düğünlerde içki masası açılmıyor
zıngıltlara gelince sen o sese çılgınlık diyorsan sana gülerim gerçekten .
batıdaki bütün düğünleri göz önüne getir Beyazgül ve istersen sana doğu ilerine ait yüzlerce vidyo göndereyim farkı ordan anlarsın
neyse boş ver düğün konularını

gel gelelim neden bölücü bayraklar açıyorlar demişsin zaten yorumundaki en can sıkıntı yazıda o'dur newrozda sadce VAN'DA DEĞİL İSTANBULUN GÖBEĞİNDE BİLE BAYRAKLAR VE PANKARTLAR VE SLOGANLAR VARDI il il ilçe ilçe kürdün olduğu her yerde özgürlük için sloganlar atıldı ve bu sözüme çok dikaat et !! senin yalancı medyan piskolojini alt üst etmiş medyan sadece ve sadece vandaki gösteriyi yayınladı

bu kadar yazıdan sonra hlaende yalancı medyaya güveniyorsan benim diyecek sözüm olmayacak Saygılarımla
siya_evin268
Üstteğmen
Üstteğmen
Burç:Aslan

Mesaj gönderen siya_evin268 » 28 Mar 2008 09:55

NEWROZ KAwadan bize kalan Zaferin bayramıdır ve özgürlüğk yoksa newroz da yoktur.
beyazgül
Yönetici
Yönetici

Mesaj gönderen beyazgül » 28 Mar 2008 10:00

zagros ben sana daha ne diyimmmmm ya sen beni anlamıyorsun musun benim psikolojime değil senin psikolojine olanlar olmuş..ben batıdaki olaylarıda gördüm doğudaki oalylarıda gördüm heryerde böyle olaylar ..bir kere zılgıt konusunada gelince ben çılgınlık demedim altını çizerim..ben ne diyorum sen ne diyorsun..ben doğuda oluyor sadece bunlar demedim..yasa dışı harket etmeyin istediğiniz kadar eğlenin dedimm..ne kadar güzel birşey insanlara özgü bir günün olması ve çok eğlenmeleri..herkesin bir gününü farklı geçirmeye ihtiyacı vardır..eğlenmke çok güzel bir şey ama dozunda bırakmakda farklı bir şey..
ZAGROS
Moderator
Moderator

Mesaj gönderen ZAGROS » 29 Mar 2008 23:00

beyazgül yazdı:zagros ben sana daha ne diyimmmmm ya sen beni anlamıyorsun musun benim psikolojime değil senin psikolojine olanlar olmuş..ben batıdaki olaylarıda gördüm doğudaki oalylarıda gördüm heryerde böyle olaylar ..bir kere zılgıt konusunada gelince ben çılgınlık demedim altını çizerim..ben ne diyorum sen ne diyorsun..ben doğuda oluyor sadece bunlar demedim..yasa dışı harket etmeyin istediğiniz kadar eğlenin dedimm..ne kadar güzel birşey insanlara özgü bir günün olması ve çok eğlenmeleri..herkesin bir gününü farklı geçirmeye ihtiyacı vardır..eğlenmke çok güzel bir şey ama dozunda bırakmakda farklı bir şey..

seni anlıyorum Beyazgül enğelceyi aşırıya taşımıyoruz bizi kışkırtanlara onu sorman lazım bizi kışkırtanlar yine yüce türk polisi ve türk özel timidir

burda (Kızıltepede ) Newroz çok güzel geçti kızıltepede çok huzurlu bir şekilde newroz geldi geçti sebebi Kızılte valisinn Bir Kürt olması

Diyarbakır'dada Newroz olaysız geldi çeçti

Diyarbakır ve Kızıltepe Güneydoğu'nun en önemli iki şehridir hem nufus olarak hemde tarihteki direneşleriyle doğuda nam salmıştır
bu iki il ve ilçede polislerin Newroza müdahele etme gücü neredeyse hiç yok en ufak bir müdahelde iki şehirde bir gün için kan gölüne döner

yetimhaneden çıkma pisikloji dengesi bozuk polis ve timler diğer doğu şehirlerinde bir kaç kişilik gruplara yapmadığını bırakmıyor

şunuda unutma Beyazgül etki tepkiyi yaratır türkiyede Kürt sorunu çözülmeden hiç bir zaman türkiyede huzur ortamı yaşanmıyacak .

ben bir buçuk yıldır bu siteyim ve kürtçülüğü savunuyorum tutum daima barıştan yana kardeşlikten yana sizinde kürde saygınız olsun demeyinki neden slogan atıyorlar neden bölücü örgüte ait renkleri taşıyorlar
söz konusu sloganlara barışa haykırıştan başka bir şey değil

êdi bese Türkçesi Yeter artık
bela zarok nemrin Türkçesi Çoçuklar ölmesin
vesaire buna benzer sloganlar atılıyor
malum sizlerde iki kelime kürtçe konuşulduğu zaman ya küfür olarak yada ölümden bahsedildiğini düşünüyorsun bu sizlerin topllumca genel olarak bir düşüncenize yerleşmiş

3 renge gelince hiç bir güç hiç bir Allahın kulu bizi tabiatın en güzel renglerinden ayıramaz biz bu 3 renge gönül vermişiz
Erdoğan Geçen yaptığı bir açıklamada bu söz konusu 3 rengin bir araya getirmesine yasaklanma geitirmişti peki gelsinde mardin dağınınzirvesinden doğaya baksın bu 3 rengi Allahu tahala her yere seriyor sen kim oluyorsunda yasaklıyacaksın
kürdün önüne oluşturulan tüm yasaklar kürdü artık hiç bir şeye tahamül edemez hale sokmuştur Bizi rahat bırakın Bize karışmayın Artık

burdaki en önemli hatan gelib NEWROZ HABERİNDE YORUM YAPMAN yorumun dostça değilse yorumuda yapma geç ve diyeceksinki ben size iyi tavsiyelerde bulundum Bizim hiç bir tavsiyesiye'ye ihtiyamız yok''
ZAGROS
Moderator
Moderator

Mesaj gönderen ZAGROS » 29 Mar 2008 23:35

Madem eğlenmek istiyorsunuz neden işi politikaya döküyorsunuz halaylar çekin ateşten atlayın düşüncelerinizi yasa dışı kelimelerle ifade etmeyin..

biz oraya sırf eğlenmek içingitmiyoruz Kürtçe barış sloganları haykırmak için gidiyoruz inanmıyorsan kendine bir kürt tercüman bul ve kalabalılığn arasına gir

uygunsuz resimler açmayın yasa dışı örgütler için lehine sloganlar atmayın..sakin sesiz yorumlarda bulunursanız sesinizi daha güzel duyurursunuz..
mhp'yi yada Akp'yi mi övelim sizinbildiğiniz en mantıklı sloganlar nelerdir bizede söyleyin bir zahmet !!

Böyle bir zamanda kardeşliği daha güzel ortaya dökersiniz..ama bu gösterilerde olay çıkaranlar zaten ortalığı karıştırmak isteyenlerdir..

olayı çıkaran yine türk polsidir kanıt istiyorsan kapatılan youtubede bir çok vidyo var ona da razı olmuyorsan kurtlar vadisi dizisinin bu haftaki bölümünü izle !

Türkiyenin ekonomik drumunu alt üst eden sınır ötesi savaşla kimin savaşı istediği apaçık ortdadır ama siz halende silahsız barışı haykıran kadın veçoçukların savaş istediğini düşünüyorsanız SİZE VERCEK CEVABIMDA HİÇ BİR faydası olmaz

evet Beyazgül işte yorumunun tamamını şimdi okudum ve nekadar çaresiz gereksiz bir yazı yazdığınıda cevaplarımla ıspat ettim buyrun bu dediklerimin tersini kanıtla

olay çıkartan polisler Türk dizilerine bile konu oldu
anlamadığınbir dilin sloganlarını düşüncelerine göre yorumladın
tek söylediğin bir geröçek var oda yasadışı bir örgüt kelimesi evet yasadışı ama gururlu ve başı dik bir yasa dışı örgüt
siya_evin268
Üstteğmen
Üstteğmen
Burç:Aslan

Mesaj gönderen siya_evin268 » 30 Mar 2008 22:19

Zagros - Beyazgül ....

işiniz gücünüz yok bribirinize girorsunuz. tm ytr anlaşıldı.. kürd ve türk bi arda durmaz. o kadar. inceldiği yerden koprsın ki kopuor zaten...
Kilitli

“Gündem & Haberler” sayfasına dön