Ergenekon Paşalarına Vefa Borcu

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Ergenekon Paşalarına Vefa Borcu

Mesaj gönderen Siyabend » 16 Eyl 2008 18:20

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, medyanın Ankara temsilcilerine verdiği brifingde, Ergenekon soruştarması kapsamında tutuklanan eski komutanlara vefa borçları olduğunu ve cezaevi ziyaretinin bu nedenle yapıldığını söyledi.

Orgeneral Başbuğ, iki gün sürecek basın bilgilendirme toplantısı nedeniyle medya temsilcilerini Genelkurmay'da kabul etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbuğ, Ergenekon sanığı emekli paşaların ziyaretinin TSK adına yapılmasının doğal olduğunu söyledi. Ziyaretin, "silah arkadaşlığının bir gereği olarak algılanması" gerektiğini belirten Baqşbuğ, "Kandıra'daki komutanlara vefa borcumuz vardır. Bu komutanlarımız 65 yaşını geçmiştir. Bir de insani boyutundan bakmak lazım. TSK'dan sızan bilgiler her yerde oluyor ama elbette ki kişisel hatalar da var" dedi.

Başbuğ ayrıca Kuzey Irak'a sınır ötesi yetkisi verilmesi konusunda da, sürenin gelecek ay uzatılması için hükümetle aynı görüşte olduklarını söyledi.


Cevapla

“Gündem & Haberler” sayfasına dön