Mahkemenin Ermeni İsim Alerjisi

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Mahkemenin Ermeni İsim Alerjisi

Mesaj gönderen Siyabend » 16 Eyl 2008 18:24

Türkiye’de Kürtçe isim yasağı uygulamaları sürerken, Ermeni isimlerine de yasaklar devam ediyor. Malatya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Ermeni kökenli Kazım Akıncı'nın isminin 'Serkis Nersesyan' olarak değiştirilmesi talebini reddetti.

Kazım Akıncı, Malatya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı davada isminin Ermeni ismi olan Serkis Nersesyan olarak değiştirilmesini istedi. Mahkeme konuyla ilgili Nüfus Müdürlüğü temsilcisinin görüşlerine başvurdu. Nüfus Müdürlüğü, isim değişikliğine engel teşkil edecek bir durumun olmadığı konusunda görüş bildirmesine rağmen, Cumhuriyet savcısı mütalaasında, "Yapılan yargılama ve toplanan delillere göre, Kazım Akıncı'nın çevresinde bu isimle tanındığı ancak adını ve soyadını değiştirmek istediği, bu durumda adının ve soyadının değiştirilmesi için haklı bir nedeninin olması gerektiği ancak tüm dosya kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığımızca haklı bir neden olmadığı kanaatine varıldığından davanın reddine karar verilmesi talep edilir" dedi.

Tartışmalı kararın ardından Mahkeme başkanı dosyanın incelenerek duruşmanın bittiğini ve davanın Yargıtay yolu açık olmak üzere reddine karar verildiğini açıkladı.

Kazım Akıncı ise isim değişikliği teklifinin kabul edilmediğini belirterek temyize gideceğini söyledi. Akıncı, "Hakkımı arayacağım, Ermeni'yim. Bunu gizlemiyorum. Hrant Dink'in ölümünden sonra ben de artık kendimi bu şekilde görmek istiyorum. Bunda da herhangi bir sakınca yoktur. İsim ve soyadımı da 'Serkis Nersesyan' olarak değiştirmek istiyorum. Hrank Dink'in ölümünden sonra hiçbir şeyden korkmuyorum. Gerçek ismimin kimliğime yazılmasını istiyorum" ifadelerini kaydetti.

“Gündem & Haberler” sayfasına dön